Profvoetballer start tweede carrière in vernieuwde showroom Belisol Sint-Truiden

Belisol Sint-Truiden is nu nog vlotter bereikbaar dankzij de verhuis van de showroom. Gloednieuw en bemand door een ambitieus team. “Als ex-profvoetballer kan ik hier mijn drive laten botvieren tijdens het adviseren van de klanten in een huiselijke omgeving”, zegt commercieel adviseur Ben Santermans.

Belisol Sint-Truiden laat zijn showroom aan de Spookvliegerlaan achter zich. De kans bood zich aan om zich dichter bij de stadskern te vestigen en die greep Belisol met beide handen. “De showroom bevindt zich op de Industrielaan, de hoofdbaan tussen Hasselt en Sint-Truiden. De toonzaal is eenvoudig bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid waardoor men makkelijker de weg naar onze showroom zal vinden. Een toplocatie dus”, vertelt Ben.

Warme ontvangst

Voor Belisol er zijn nieuwe showroom huisvestte, stelde Keukens Ixina zijn materiaal tentoon in het pand. Al het nodige voor een showroom was dus voorzien, Belisol moest het enkel nog naar zijn eigen hand zetten. “Onze vorige toonzaal was een groot en kil industriegebouw. Daarom creëren we nu een warme, huiselijke sfeer met als één van de hoofdelementen de houten vloer”, legt Ben uit. “Zo oogt het meteen gezellig en voelt iedereen zich direct thuis.”

Sprong in het onbekende

Ben speelde acht jaar als profvoetballer bij verschillende Belgische clubs. Vorig jaar vond hij het tijd om het voetbal op te geven en zich te richten op de toekomst. Toevallig kwam hij bij Belisol terecht. “Na acht jaar topvoetbal wist ik niet meteen wat ik wilde doen. Ik solliciteerde voor administratief medewerker bij de hoofdzetel van Belisol. Na enkele gesprekken zagen ze meer een verkoper in mij. Toevallig zochten ze net bij Belisol Sint-Truiden een commercieel adviseur waarna het heel snel ging. 30 juni verliep mijn voetbalcontract en op 1 juli begon ik bij Belisol.”

Alles viel in zijn plooi, maar Ben startte wel zonder enige achtergrondkennis of ervaring. Belisol heeft hem daarom op drie maanden tijd ondergedompeld in de wereld van het bedrijf en de verkoop. “De sterkte van Belisol is dat ze meteen de juiste mensen aanduidden om mij snel te integreren in het bedrijf, zodat ik in sneltempo een volwaardig adviseur kon worden. Mocht de ondersteuning niet zo fantastisch geweest zijn, dan had het veel langer geduurd voordat ik mijn functie optimaal kon uitvoeren.”

Topsport

Ben werkt nu een jaar voor Belisol en ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. “Ik heb veel bijgeleerd, de job is veelzijdig en ik heb veel sociaal contact. Het is een positief nieuw hoofdstuk in mijn carrière en er is een groot verband tussen topsport en sales”, vindt hij. “De competitiedrang is voortdurend aanwezig. De klant zo goed mogelijk verder helpen met vakkundig advies en een offerte op maat geeft dezelfde voldoening als een doelpunt scoren.” Niet toevallig ziet men dan ook veel topsporters hun tweede carrière uitbouwen in de verkoopsector.

Benieuwd naar de nieuwe toonzaal? Of bent u op zoek naar nieuwe ramen en deuren? Ben en zijn collega’s helpen u graag verder! Bekijk hier de openingsuren of maak meteen een afspraak online.  

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen