Wat zijn de trendkleuren van 2024?

Zit u midden in een verbouwing? Of wordt het stilaan tijd om uw woon- of slaapkamer een kleine make-over te geven? Dan zijn de trendkleuren van 2024 vast een goede inspiratiebron. Ontdek welke trends we dit jaar in heel wat interieurs zien opduiken!

Licht en natuurlijk

Beige interieurs: ze zijn dit jaar alomtegenwoordig. Een ton-sur-ton kleurenpalet met verschillende aardse tinten creëert op subtiele wijze harmonie in uw interieur. Iets waar de Scandinavische hygge-stijl goed bij aansluit. Deze interieurstijl, afkomstig uit de Deense cultuur, focust op ruimtes die rust en kalmte uitstralen. Creëer een sfeer van gezelligheid door neutrale tinten, natuurlijke materialen en verschillende texturen met elkaar te combineren. Aarzel niet om daar zelf uw eigen invulling aan te geven: hygge staat in de eerste plaats voor een gemoedstoestand, die voor iedereen anders is.

Levendige kleuren

Naast de rustgevende hyggetinten zien we ook het andere uiterste: felle en bruisende kleuren, die ruimtes doen opfleuren en uw woning tot leven brengen. Een volledig kanariegele muur? Frisgroene kleuraccenten die de aandacht trekken? Of opvallende designmeubels in gedurfde tinten? Alles kan en alles mag. Speel met de lichtinval, hoeken en rondingen en andere elementen in de ruimte om tot een geheel te komen dat perfect bij u past. Geen betere kleurtrend dan deze om uw persoonlijke stijl in de verf te zetten.

Trendkleuren voor ramen en deuren

Wat ramen en deuren betreft, is zwart nog altijd dé kleur waar niks aan kan tippen. We blijven fan van een woning die rust uitstraalt, en stijlvol zwart schrijnwerk sluit daar goed bij aan. Op zich zijn zwarte RAL-kleuren ook een veilige keuze: tijdloze kleurtinten als deze hebben geen negatieve impact op de doorverkoopwaarde van uw woning.

Een andere trend die we dit jaar meer en meer zien, is de combinatie van verschillende kleuren en materialen. Hoewel we graag op veilig spelen, durven we dus ook nog te experimenteren. Zwarte ramen kunnen perfect in combinatie met een houten voordeur, toch?

Kies de kleur van uw ramen en deuren in 5 stappen

 1. Laat u inspireren.

  Een kleurenwaaier is een handig hulpmiddel, maar de vele mogelijkheden kunnen best overweldigend zijn. Laat u daarom inspireren door woningen in uw omgeving. Zo kunt u alvast een eerste selectie maken.
 2. Kijk naar alle elementen van uw woning.

  Wat wordt de kleur van de gevel? Voor welke bouwstijl heeft u gekozen? Zullen de ramen omgeven zijn door groen? Al deze zaken zullen mee bepalen welke kleur het meest tot z’n recht komt.
 3. Houd rekening met afmetingen en lichtinval.

  Onthoud dat donkere ramen kleiner lijken in combinatie met een lichte gevel, en omgekeerd. Ook kan de lichtinval de kleur van uw ramen sterk beïnvloeden.
 4. Denk ook aan uw interieur.

  Vaak denken we bij de kleurkeuze van onze ramen in de eerste plaats aan de buitenkant, maar ook binnen kan de juiste kleur een groot verschil maken.
 5. Raadpleeg een expert.

  Ziet u door de bomen het bos niet meer? Of bent u er bijna uit, maar kunt u nog wat hulp gebruiken? Uw Belisol-expert geeft graag advies! Frederic Boudringhien van Belisol Oudenaarde zet alvast de do’s & don’ts op een rij.

Keuze gemaakt? Of nog aan het wikken en wegen? Misschien kan onze raamsimulator helpen om de knoop door te hakken.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

 • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
 • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
 • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
 • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen