Grote hefschuiframen zorgen voor royale lichtinval

Van een relatief donkere keuken met kleine ramen naar een zee van licht, dat was het resultaat van de verbouwing die Virginie Claes en haar man Bernard lieten uitvoeren in 2016. Twee zijden van de nieuwe keuken bestaan uit grote hefschuiframen die uitkijken op de tuin. Het overdekt terras staat winter en zomer klaar om te genieten van het groen en de frisse lucht.

Virginie: “De verbouwing destijds verliep heel vlot. Al was het best ingrijpend. De oude keuken ging eruit en stukken muur werden gesloopt om plaats te maken voor de grote ramen. Ik was toen zwanger van onze dochter. Gelukkig volgde mijn man Bernard dit allemaal prima op. Zijn broer was onze architect dus ik had er alle vertrouwen in. Belisol kenden we al langer en ook daar waren we gerust in. Wat ook heel fijn was: de verschillende werklui voor de ramen, vloer en keuken waren goed op elkaar afgestemd. Zo verbouwen is voor herhaling vatbaar.”

Fantastische lichtinval en ruimtegevoel

De winst aan lichtinval en uitzicht in Virginies keuken is fantastisch, zelfs in de winter. Dan hangen ze lichtjes in de struiken rondom, supergezellig! ’s Zomers staan de ramen volledig open en hebben ze er met het overdekte terras extra leefruimte bij. De zwarte strakke Holux hefschuiframen doen het al die jaren prima. Ook de kinderen die intussen 10 en 6 zijn, kunnen ze moeiteloos en veilig openen.

“Ik zou opnieuw dezelfde ramen kiezen”, zegt Virginie. “In ons interieur voeren intussen accenten in hout, zwart en goud de toon. De zwarte aluminium ramen passen er perfect bij. En al is de keuken niet gigantisch groot, het ongehinderde zicht naar buiten zorgt alvast voor een ruim gevoel.

Probleemloos onderhoud

Ook het onderhoud van de ramen en ruiten verloopt vlot. “Ofwel doet de poetshulp het, ofwel grijpt Bernard naar een zeemvel. Hij staat erop dat de ramen schoon blijven. Verder hebben we nog niet echt problemen gehad. Enkel toen op een mooie dag onze dochter dwars door het vliegenraam liep, namen we opnieuw contact op met Belisol. Hun partner Windocare – die instaat voor het onderhoud en herstellingen – kwam langs om het te repareren.”

Favoriete plekje

Virginie: “Aan de hoge tafel in de keuken kies ik meestal de kant met tuinzicht. Zo leuk om onze konijntjes door de tuin te zien huppelen.”

Benieuwd naar andere projecten met ramen en deuren van Belisol? Bekijk onze realisaties.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen