Ramen vervangen: de voordelen

Wil je graag je ramen vervangen of vernieuwen? Dat is sowieso een goed idee. Ramen en kozijnen vervangen is een investering voor korte én lange termijn die de moeite waard is. Jij en je woning hebben er alleen maar voordelen aan:

1. Energiebesparing

Je kan er niet omheen zowel bij renovatie als bij nieuwbouw: isolatiewaarden. Natuurlijk sta je er sowieso al bij stil voor je dak en muren, maar dan zijn je ramen minstens even belangrijk. Heb je nog ramen met enkel glas, dan gebeurt een groot deel van het warmteverlies via deze glazen oppervlaktes.

Je raam vervangen en investeren in minstens dubbele beglazing, levert je dus heel wat op. Je bent beter beschermd tegen koude en lawaai, houdt de warmte beter binnen én je bespaart energie. De kostprijs van het vervangen van ramen weegt dus niet op tegen de voordelen ervan.

2. Beter EPC

Een logisch gevolg van de energiebesparing: je energieprestatiecertificaat gaat erop vooruit. Dat is tegenwoordig van groot belang, ook als je de woning wil verkopen of verhuren. De waarde van je woning stijgt met een beter energieprestatiecertificaat én met nieuwe, stijlvolle ramen natuurlijk.

3. Veiligheid gaat erop vooruit

Nog zo een handig voordeel van nieuwe ramen: de verbeterde veiligheid. Belisol voorziet elk raam standaard van praktische snufjes die het inbrekers moeilijk maken: afsluitbare klinken, meerpuntssluiting, glaslatten en extra stevige hoekverbindingen.

Daarnaast kan je nog meer opties nemen om de veiligheid te verhogen. Met veiligheidsglas (gelaagd glas) ben je er bijvoorbeeld zeker van dat het glas niet in stukken valt als het kapotgeslagen wordt. Bovendien zijn ook de materialen van onze raamprofielen erg brandveilig. Dat geldt voor zowel pvc, aluminium als hout.

4. Perfectioneer de stijl van je woning

Je maakt met je nieuwe ramen je woning helemaal af, naar je eigen stijl. Elegante, grote aluminium profielen, authentieke houten ramen of onderhoudsvriendelijke pvc ramen. Je kan je fantasie de vrije loop laten en net die ramen vinden die één worden met je woning of een statement maken met in het oog springende profielen.

Ontdek de mogelijkheden voor nieuwe ramen in een van onze showrooms of laat je inspireren online.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons jou inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen