Strak aluminium en sfeervol hout voor gerenoveerde feestzaal

Alle facetten van het leven kan je vieren in feestzaal Blickenberg. Een adembenemende locatie in Borgloon, de parel van Haspengouw. De jonge eigenaars en uitbaters Jo en Pauline toverden de locatie om tot een plek waar dromen uit kunnen komen.

Je ja-woord geven in het tuinprieeltje? Je kersverse baby aan al je vrienden tonen, je verjaardag vieren of samenkomen voor een koffietafel, Pauline en Jo maken van elk evenement een onvergetelijk moment. Tot in de puntjes verzorgd! “Het is een prachtige plek geworden, gebouwd met degelijke materialen en een strakke, hedendaagse inrichting.”

Villa maal drie

Wat ooit een villa met stelplaats voor lijnbussen was – in Borgloon en omstreken beter bekend als ‘den Dony’ – is nu een pracht van een feestzaal. De bestaande villa stond 10 jaar leeg toen Jo en Pauline er hun oog op lieten vallen. Ze stripten de villa van onder tot boven en bouwden er een groot stuk aan. Met grote ramen aan de achterkant genieten de gasten van het prachtig uitzicht op de vallei.

Goede klik met de interieurarchitect

Jo: “Voor de inrichting deden we een beroep op Catherine Claesen, de nicht van Pauline. Zij was net gestart als interieurarchitecte met haar eigen zaak Baltes interieur en onze feestzaal was meteen haar eerste grote uitdaging. De samenwerking liep meteen heel vlot. We wisten heel goed wat we wilden en zaten op dezelfde golflengte. Wit en zwart zijn de hoofdtonen en maken de locatie strak en hedendaags. De combinatie met hout, zoals de monumentale trap in de inkomhal, zorgt tegelijk voor een landelijke en huiselijke sfeer.”

Snelbouwproject

De verbouwing was strak getimed en de planning werd goed nagekomen. In april 2019, dat was acht maanden na de start van de werken, kon het koppel de eerste gasten ontvangen in hun gloednieuwe feestzaal. Een huwelijk in magnifieke lentekleuren.

Renovatie van ramen en deuren

“Voor de nieuwe ramen en deuren gingen we in zee met Belisol”, zegt Jo. “Ik kende de Belisol-producten goed, want ik heb zelf nog voor Belisol gewerkt. We kozen slanke, zwarte aluminium ramen, die pasten het best bij de uitstraling die we in gedachte hadden. Zeker in combinatie met het hout.”

Goed isolerend in zomer en winter

Jo: “Dankzij het driedubbel glas kunnen de gasten hier naar hartenlust feesten, zonder de buren te storen. We merken bovendien duidelijk het effect op het vlak van isolatie: in de winter warmt het hier snel op en ’s zomers houdt het glas de zonnewarmte goed buiten. De grote ramen zijn zuidgericht, dus dat is heel aangenaam. Zo feesten de gasten zelfs bij slecht weer met zicht op de tuin.”

Gelaagd glas: veilig

“Het glas is bovendien gelaagd”, vervolgt Jo. “Dat was een bouwverplichting, zodat niemand zich zou verwonden na een eventuele inslag. Een bijkomend voordeel: gelaagd glas maakt het extra lastig voor inbrekers.”

Puike service

Jo: “Uit ervaring weet ik dat Belisol een hele goede service biedt, dat bepaalde mee mijn keuze. Toen er een slotje kapotging tijdens een feest op zaterdagavond, wilde ik onze zaal natuurlijk zo snel mogelijk kunnen afsluiten. De technicus van Belisol is dat meteen in het weekend komen repareren!”

Opsteker voor de streek

Er was grote vraag naar een feestzaal in deze streek. De klanten hebben niets dan lof. Ze noemen Blickenberg een opwaardering voor de stad. De agenda van Blickenberg loopt dan ook aardig vol.

De keuze van Jo en Pauline:

  • Product: Aluminium ramen, houten voordeur
  • Type: Holux, afrormosia met verweringslook
  • Glas: driedubbel glas
  • Kleur: zwart

Op zoek naar nog meer inspiratie voor jouw (ver)bouwproject? Ontdek ook eens onze andere referenties.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons jou inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen