nouveaux châssis

Calculez votre prime combi à l'aide de notre outil en ligne

Wie in zijn woning de ramen vervangt en tegelijk de muren isoleert, kan sinds 2014 een beroep doen op de Vlaamse ‘combipremie’. Belisol, Belgisch marktleider in productie en plaatsing van ramen en deuren, helpt je nu snel op weg met een gloednieuwe online tool voor het berekenen van je premie.

De combipremie kadert in het Vlaams Klimaatplan om het energieverbruik en de CO2-uitstoot van woningen tegen 2020 drastisch terug te dringen. In Vlaanderen zijn er nog te veel woningen met een zwak of niet geïsoleerde bouwschil, zo berekende het kabinet van Minister van Energie Freya Van den Bossche.

Zij trok daarom de premie voor wie tegelijk de ramen en de muren aanpakt, fors omhoog: tot 48 euro/m² voor de vervanging van enkel glas, en tot 60 euro/m² als je dubbel glas vervangt door hoogrendementsglas (Ug-waarde max 0,8 W/m²K). In feite komt het dus neer op een verviervoudiging van de bestaande premie voor ramen, op voorwaarde dat je de muren ook isoleert.

Focus op begeleiding en advies

Belisol is specialist in ramen en deuren, maar heeft met de divisie Belisol Energie als enige in Vlaanderen ook de unieke ervaring in huis voor duurzame energie en (spouwmuur)isolatie. “Deze nieuwe premie is uiteraard een goede zaak voor het milieu én de consument, want je comfort stijgt en je energiefactuur daalt”, zegt bestuurder Patricia Alen.

“Maar veel mensen verdwalen in de regelgeving of zijn er niet eens van op de hoogte. Het is bijvoorbeeld nuttig om weten dat je dankzij deze premie het terugverdieneffect al beperkt tot 13 jaar, terwijl je investering 30 jaar opbrengt. Wij vinden het logisch dat wij, met jarenlange ervaring in renovatie, hen een eind op weg helpen.”

Dus heeft Belisol een online tool ontwikkeld, waarmee je in enkele muisklikken berekent wat je premie is. Het enige wat je zelf moet doen, is de oppervlakte van ramen en muren berekenen en ingeven.

“De applicatie berekent dan jouw voordeel, waar wij ook nog eens de premie voor spouwmuurisolatie verdubbelen, van 6 naar 12 euro/m². Deze tool is een eerste stap in onze filosofie van begeleiding en advies doorheen het hele traject. Dat kan de verbouwer immers heel wat tijd, centen en ergernis besparen”, stelt Patricia Alen.

“In onze showrooms krijg je vervolgens gefundeerd advies op maat en kan je het productengamma ontdekken”, besluit marketing manager Andres Lesire.

Raadpleeg onze budgetindicator.

Magazine Belisol

Commandez maintenant votre exemplaire gratuit !

Soyez au courant de nos nouveautés et laissez-vous inspirer

Magazine gratuit

Nos show-rooms

Belisol compte plus de 40 show-rooms avec des experts locaux dans toute la Belgique.

  • Des châssis et portes de qualité adaptés à vos goûts, à votre habitation et à votre budget.
  • Un placement par des experts et des finitions soignées.
  • Un métré détaillé et un traitement professionnel et ponctuel de votre commande.
  • Un contrôle qualité et 10 ans de garantie.