Glas

Soorten glas voor je Belisol-raam

Bij de keuze van een Belisol-raam bepaal je niet enkel de stijl die bij je woning past, je krijgt ook de kans om je beglazing zelf samen te stellen. Er zijn een paar vragen die je jezelf daarbij kan stellen:

 • de isolatie: wil je geluid weren, koude zo veel mogelijk buitenhouden?
 • de zonwering: wil je alle zonlicht doorlaten?
 • de tint: wil je helder of getint glas?
 • de decoratie: wil je figuurglas? glas in lood? spiegelglas?

Minstens dubbel glas

Bij Belisol bieden we verschillende soorten glas aan, als het om isolatie gaat:

 • dubbel glas
 • hoogrendementsglas of superisolerend glas
 • driedubbel of drievoudig glas

Dubbel glas, superisolerend of hoogrendementsglas

Dubbel glas is sowieso al een betere optie vanuit ecologisch standpunt dan het vroegere enkel glas. Maar als je voor het superisolerende hoogrendementsglas gaat, bespaar je nog meer energie (en geld). Hoogrendementsglas isoleert namelijk nog 2 tot 3 keer beter dan dubbel glas.

Drievoudig glas

Heb je energiebewust gebouwd of woon je in een passiefhuis? Dan is driedubbel glas zeker de investering waard. Hierbij bestaat de beglazing, logischerwijze, uit drie lagen glas. Zo ben je zeker dat er geen condensvorming aan de binnenkant zal komen, want de middelste glasplaat dient als buffer.

Van vervelend lawaai van buitenaf zal je totaal geen last meer hebben. Let wel, het gewicht van driedubbel glas is niet te onderschatten. Je raamprofielen moeten er bijgevolg op voorzien zijn.

Voor welk type glas je ook kiest, weet dat je steeds extra opties hebt om te beschermen tegen zonlicht, geluid, inbraak, enzovoorts.

Veiligheid van glas

Voor je veiligheid kan je inbraakwerend gelaagd glas laten installeren. In dit geval zit er tussen de glasplaten een taaie folie. Die zorgt ervoor dat wanneer iemand op het glas slaat, het niet in stukjes uiteenvalt. Een serieuze tegenvaller voor een inbreker die snel te werk wil gaan …

Gelaagd glas is trouwens ook een goede zaak voor de veiligheid van je kinderen. Bij een eventueel ongelukje met een raam, zullen ze zich niet kunnen verwonden aan de glasscherven.

Je kan zelfs nog een stapje verder gaan en je beglazing zo sterk maken dat het tegen explosies of kogels bestand is.

Subsidies voor je beglazing

Ben je niet zeker of je wel wil investeren in hoogrendementsglas, vraag dan even na wat de subsidie voor beglazing bedraagt in je gemeente. Misschien heb je wel recht op een mooie premie, zodat ook jij goed geïsoleerde Belisol-ramen kan installeren.

Decoratief glas

Jouw Belisol-raam kan de eyecatcher van je woning worden, met een gepersonaliseerde afwerking. Voeg gezandstraalde motieven toe of neem gekleurd glas. Zelfs figuurglas en glas-in-lood behoren tot de mogelijkheden bij Belisol.

 • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
 • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
 • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
 • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen