Dit maakt uw ramen en deuren brandveilig

De brandveiligheid van een woning staat al jaren hoog op de agenda. Zo is het vanaf januari 2020 voor iedereen verplicht om een rookmelder te installeren. Maar hoe zit het met de brandveiligheid van ramen en deuren? Elk materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen die uw woning en uw gezin beschermen tegen eventuele vlammen.

Pvc voor een brandveilige woning

Pvc-ramen en deuren zijn zeer brandveilig. In technische termen worden ze ‘moeilijk ontvlambaar en zelfdovend’ genoemd. Als pvc ramen en deuren in contact komen met vuur, zullen ze het vuur zeker niet bevorderen, verspreiden of aanwakkeren. Als pvc ramen vuur vatten, heeft u met andere woorden voldoende tijd om alle aanwezigen naar een veilige plek te brengen en is het vuur ook snel geblust.

Aluminium houdt vuur op afstand

Aluminium ramen en deuren geven bij brand geen schadelijke stoffen of gassen af. Dit stevige en lichte materiaal is het minst gevoelig aan temperatuurschommelingen in vergelijking met pvc of hout. Pas vanaf 660 °C begint aluminium te smelten.

Geen gevaar met hout

De lage warmtegeleiding en de verkoling van hout zijn brandvertragend. Als houten ramen of deuren branden, komen er trouwens nauwelijks schadelijke rookgassen vrij.

Wilt u meer weten over de veiligheid van uw ramen en deuren? Vraag vrijblijvend naar onze gids over veiligheid bij een showroom in uw buurt.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen