Bereken nieuwe combinatiepremie met online tool van Belisol

Je staat voor een grote renovatie en je gaat zowel je ramen vervangen als je muren isoleren? Dat is een aanzienlijke investering … Gelukkig geeft de combinatiepremie je een financieel duwtje in de rug. Dankzij de handige online tool van Belisol bereken je die combinatiepremie helemaal zelf!

Minder energieverbruik dankzij muurisolatie en nieuwe ramen

In het Vlaamse Klimaatplan werd een belangrijk doel vooropgesteld: de CO2-uitstoot en het energieverbruik drastisch terugdringen tegen 2020. Er zijn namelijk nog te veel slecht geïsoleerde woningen in Vlaanderen. Om die reden werd de premie verhoogd voor wie tegelijk de ramen en de muren aanpakt.

Vervang je het enkel glas van je ramen (Ug-waarde max 1,1 W/m²K, Uw-waarde 1,7 W/m²K), kan je tot 48 euro/m² terugkrijgen. Installeer je in de plaats van dubbel glas hoogrendementsglas (Ug-waarde max 0,8 W/m²K), dan krijg je zelfs tot 60 euro/m² terug. Op voorwaarde dat je je muren ook isoleert, natuurlijk.

Zo kan de premie oplopen tot 1680 euro voor de vervanging van ramen met enkel glas en zelfs tot 2100 euro als je hoogrendementsglas laat plaatsen.

Belisol adviseert

Belisol helpt je graag op weg bij het berekenen van de premie waar je recht op hebt. We ontwikkelden zo voor jou een handige tool om je combinatiepremie te berekenen. Wat heb je daarvoor nodig? Enkel de oppervlakte van je ramen en muren. Eenvoudiger kan niet.

Verdien je investering in ramen en muren sneller terug

De combinatiepremie stimuleert Vlamingen om energiezuiniger te leven, wat een zeer goede zaak is voor het klimaat. Maar ook je portefeuille zal blij zijn. Dankzij deze premie verdien je je investering namelijk al terug na 13 jaar.

Als je daarbij nog bedenkt dat je nieuwe Belisol ramen en de muurisolatie minstens 30 jaar meegaan, is het de investering echt wel waard.

Renovatieplannen? Belisol begeleidt je graag. Samen bekijken we hoe we je woning zo duurzaam mogelijk kunnen maken. Contacteer een Belisol-adviseur!