Hoe onderhoudt u schuifdeuren in pvc?

Schuifdeuren in pvc of kunststof vragen weinig onderhoud. Pvc is nauwelijks elektrostatisch en trekt dus geen stof aan. Met onze tips blijven ze bovendien nog jarenlang in perfecte staat.

Drie manieren voor onderhoud

Uw pvc schuifdeur schoonmaken, kan u op drie manieren doen. Al zal u merken dat nummer één meestal al voldoende is.

  1. Ga met een sopje van lauw water en een zacht schoonmaakmiddel even over de schuiframen heen. Zo makkelijk is het. Gebruik zeker geen schuurmiddel, want dat kan het pvc beschadigen.
  2. Wilt u nog iets grondiger te werk gaan, dan kan u om de paar jaar uw pvc schuifdeuren waxen met een speciale was voor kunststof. Zo zijn uw ramen nog beter beschermd tegen vuil.
  3. Merkt u toch wat vlekjes op? In dit uitzonderlijke geval kan u terecht bij uw vakman of in een gespecialiseerde winkel. Met een vlekkenverwijderaar voor pvc schuifdeuren, is het probleem zo opgelost.

Kleur- en vormvast pvc

Pvc schuifdeuren zijn niet alleen eenvoudig in onderhoud, ze zijn ook kleur- en vormvast. U hoeft ze nooit opnieuw te schilderen zoals dat bij hardhouten schuifdeuren wel eens het geval is. Bovendien zijn ze dankzij de laatste technologiën even stevig als hout of metaal en vervormen of bewegen ze niet met de jaren.

Nóg een voordeel: pvc is een milieubewuste keuze. Kunststof heeft een levensduur van gemiddeld 50 jaar en kan dan gerecycleerd worden tot een bank of bloembak. De productie van Belisol-pvc vereist daarenboven minder aardolie dan andere kunststoffen.


Contacteer Belisol voor meer tips en suggesties of breng een bezoekje aan één van onze showrooms.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen