Speech 45 jaar Belisol, Zaterdag 2 juli 2022

Beste medewerkers van Belisol, beste collega’s, beste leden van onze grote Belisol familie.

Welkom allemaal.

Welkom allemaal op dit verjaardagsfeest van 45 jaar Belisol.

Wij zijn heel bij jullie hier allemaal te kunnen ontvangen en te zien. Hopelijk hebben jullie tot nu toe al een fijne avond gehad. Ik geniet er in ieder geval heel hard van jullie allemaal te zien.

Jullie zien hier achter mij in het groot We’re meant to be legendary staan. Legendary is ook een woord dat we perfect zouden kunnen gebruiken bij het omschrijven van mijn eigen ouders, Lieve en Eugène.

45 jaar geleden zijn ze als jong koppel met Belisol gestart en voor de rest van hun leven er elke dag mee bezig geweest, en dat mag u gerust letterlijk nemen. Zonder hen hadden we hier allen vandaag niet gestaan. Zoals menigen onder jullie weten, hebben ze ons bedrijf afgelopen jaar met veel vertrouwen in onze handen gelegd zodat wij verder aan de toekomst van Belisol kunnen bouwen.

Graag wil ik hen nogmaals uitdrukkelijk bedanken voor wat ze voor ons en voor Belisol allemaal betekend hebben. De verhalen en anekdotes welke jullie over hen hebben zijn eindeloos, vandaar dat we het een mooi geschenk vonden om een prachtig boek te maken, met ook jullie input. Zij die nog niets geschreven hebben kunnen dit dadelijk nog doen, dat zou fijn zijn.

Om mijn mama en papa, Lieve en Eugène, te erkennen zou ik jullie om een gigantisch, legendarisch applaus willen vragen.

Beste mensen, om verder te gaan met ons verhaal van vanavond, verjaren is je eigen bestaan en leven vieren en ook altijd een beetje terugkijken op wat je in het leven allemaal gedaan hebt.

Als we terugkijken op het leven van Belisol tot nu toe, dan kunnen we alleen maar vaststellen dat we het allemaal samen tot nu toe, samen met alle mensen die de afgelopen 45 jaar bij Belisol gewerkt hebben, het alleen maar schitterend gedaan hebben.

Schitterend gedaan want vandaag is Belisol groter, fitter en sterker dan ooit. Nog nooit verkochten we meer ramen en deuren als het afgelopen jaar 2021, een jaar waarin we voor maar liefst voor meer dan 200 miljoen euro aan ramen en deuren verkochten en zo over de afgelopen 5 jaar een groei van 35% hebben neergezet. Nog nooit hadden we zoveel showrooms als vandaag. Nog nooit werkten we met zoveel vakmannen en -vrouwen als jullie allemaal samen om elke dag het beste van ons zelf te geven om onze klanten zekerheid en geluk te bieden. Nog nooit maakten we elke dag zoveel huizen van onze klanten beter. Huizen die voor onze klanten een thuis zijn. Een thuis waar wij een stukje aan bijdragen, elke dag opnieuw, elke klant opnieuw.

Want samenwerken, dat is wat we allemaal elke dag met meer dan 1000 mensen in deze grote Belisol familie doen. Samen hebben al onze medewerkers er de laatste 45 jaar voor gezorgd dat Belisol de nummer 1 is in de Belgische en Nederlands markt. Samen hebben we ervoor gezorgd dat Belisol na 45 jaar sterker is dan ooit. Een hele dikke dankuwel daarvoor en graag een applaus voor jullie allen.

Maar verjaren is niet alleen terugkijken op wat je allemaal gerealiseerd hebt, verjaren is ook kijken naar de toekomst, kijken naar wat komen gaat. En die toekomst ziet er goed uit voor Belisol. Die toekomst hebben we zelf in handen.


We ‘re meant to be,

We’re meant to be,

We’re meant to be Belisol.

Dat is het uitgangspunt van onze 45ste verjaardag. Ik weet niet of jullie allemaal bij de verschillende amusementsmogelijkheden hebben kunnen passeren. Ze geven met een kwinkslag weer dat gene waar we voor staan en wat we in de toekomst gaan realiseren.

We’re meant to be visionary. Sommigen onder jullie hebben tijdens de receptie vast en zeker onze mentalisten als visionairen in actie gezien. Zo zien we onszelf ook. 45 jaar geleden bestond er geen showroom in ramen en deuren. Visionair was het dan ook om als eerste een commercieel netwerk in ramen en deuren te starten om zo dichter bij de klant te staan, diens noden te begrijpen en nog beter te kunnen helpen. Vandaag de dag zijn we natuurlijk niet de enigen met een showroom in ramen en deuren. Maar we blijven visionair. We zullen als eerste speler in de sector volop de kaart van digitalisering trekken. 100% papierloos. Dat is waar we naar streven. Zo zullen we heel het proces vanaf het eerste contact met de klant tot een nadienst na plaatsing nog beter en efficiënter kunnen beheersen en beschikken we over een zeer krachtige tool om beter met onze klanten, leveranciers en medewerkers te communiceren. We versterken onze methodiek en blijven zo onderscheidend.

We’re meant to be visionary.

We’re meant to be precise. Jullie hebben allemaal naar het gewicht van een raam kunnen raden en de winnaar ervan gaat met een mooie prijs naar huis. We’re meant to be precise. Dat is wat we zijn. We leveren een product en dienst op maat van de klant. Dit is precisiewerk, dit is vakmanschap. Van levensbelang voor ons. Dat was het en dat wordt het nog meer. Het is daarom dat we in de toekomst volop de kaart van vakmanschap willen blijven trekken. Vakmanschap in alle geledingen van ons netwerk. Van monteur tot medewerkers van de binnendienst, van opmeter tot adviseur tot zaakvoerder,… Wij willen iedereen in de beste stelling krijgen om elke dag opnieuw te kunnen uitblinken met de nadruk op vorming voor ieder van ons, het uitwisselen van ervaring onder ons allemaal en het constant zoeken naar verbeteringen in alles wat we doen.

We’re meant to be adventurous. Ook dat is wat we zijn. Vandaag hebben verschillende mensen voor de eerste keer in hun leven blootvoets over glasscherven gelopen. Met blote voeten over scherpe glasscherven lopen. Nooit gedacht dat dat kon. Maar het lukte menig onder ons. Zo hebben wij als Belisol zijnde ook vele dingen een eerste keer gedaan. Wie had 30 jaar geleden ooit gedacht dat we het grootste commerciële netwerk van ramen en deuren in Nederland zouden worden. We zijn de markt ingegaan en hebben ze met succes veroverd en kunnen nu zeggen dat je er niet meer om ons heen kan. Zeker de laatste 5 jaar is de groei er indrukwekkend. Ja, ik vraag graag een applaus voor onze Nederlandse medewerkers….

We’re meant to be adventurous. En zo gaan we in de toekomst opnieuw uitdagingen aangaan en paden verkennen waar we nog nooit geweest zijn. Het is die spirit die ook in ieder van ons aanwezig mag zijn. Adventurous en tegelijk ook wendbaar om in een veranderende omgeving top te kunnen blijven presteren.

We’re meant to be bold. De opdracht luidde om de kasteelheer te zoeken en hem vervolgens nieuwe ramen en deuren trachten te verkopen. Hiervoor moet je “bold” zijn, stoutmoedig, ondernemend, initiatief nemend. Belisol durft en ik nodig jullie allemaal uit om in jullie professioneel leven ook te durven. Durf dingen beter maken, durf iets te doen wat je nog niet gedaan. Durf je talenten te gebruiken. Om iets te hebben dat je nog nooit gehad hebt, moet je iets doen dat je nog nooit gedaan hebt. Talrijk zijn de vele verhalen van mensen onder jullie die, doordat ze durfden, persoonlijk gegroeid zijn en het is door die persoonlijke groei dat ook Belisol mee kon groeien. Doe zo voort!

We ‘re meant to creative. Creativiteit en spitsvondigheid. We hebben samen een canva gecreëerd als ware het een kunstwerk. Symbolische voor de creativiteit die eigen is aan ons. Niet alleen in de typische creaties op vlak van marketing maar ook elders in ons dagelijks werk, tijdens het oplossen van een praktisch of technisch probleem op de werf of bij de zoektocht naar continue verbetering in alles wat we doen. Die creativiteit kan altijd en overal van pas komen.

We’re meant to be unique. Verschillende mensen onder ons hebben kunnen genieten van een sessie bij de visagiste. Klaar om nog stijlvoller voor de dag te komen en te stralen. Zo straalt Belisol ook op een stijlvolle manier en zo komt onze klant dikwijls bij ons terecht. Want naast voor de zekerheid en het vakmanschap kiest die bij Belisol vaak voor een smaakvolle oplossing en koopt die bij een merk met kennis en gevoel voor esthetiek. Want we maken niet alleen woningen beter, we maken ze ook mooier. Het is dat gevoel voor smaak en esthetiek dat echt deel uitmaakt van ons DNA en waarin we mede het verschil zullen blijven maken.

We’re meant to be together. Deze meant to be is veruit de belangrijkste van ze allemaal. Wij zijn Belisol. Wij vormen Belisol. Belisol, dat is óns allemaal. Dit verjaardagsfeest is dan eigenlijk ook het verjaardagsfeest van óns allemaal.  Ik heb de kans jullie vandaag allemaal te ontmoeten en ben blij met wat ik zie. Ik zie mensen die open zijn, open staan voor ideeën, graag werken met elkaar, kansen nemen en elke dag het beste van zichzelf geven. Dit stemt me enorm gelukkig en maakt me enorm fier. Uit de grond van mijn hart, heel erg bedankt daarvoor allemaal. Zo blij dat jullie Belisol elke dag vertegenwoordigen en uitdragen bij onze klanten. Ik moedig jullie aan zo verder te doen. Zo kunnen we zekerheid blijven geven aan onze klanten, als vakman in welke rol dan ook. En ik zou iedereen willen oproepen om zichzelf steeds af te vragen: “Wat kan ik in mijn rol doen om voor zekerheid voor onze klanten te zorgen? Wat kan ik doen om als vakman – of vrouw erkend te worden? Elke dag opnieuw.

Beste vrienden van Belisol, ik heb er het volste vertrouwen in dat de toekomst voor Belisol er heel mooi en veelbelovend uit ziet. We zijn actief in een markt die groeit. De vraag naar renovatie van particuliere woningen zal alleen maar toenemen en met de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen wordt het belang van een goed geïsoleerde woning alleen maar groter. Wij bieden daarbij een stuk van de oplossing die bijkomend ook nog goed is voor ons klimaat. En met ons vakmanschap, technische expertise, een krachtig netwerk en de grootte naamsbekendheid hebben we enorme troeven in handen. Troeven waar we in de toekomst extra aandacht voor zullen hebben, troeven waaronder we met ons digitaliseringproject nog eens een extra hefboom zullen zetten. Om dit te kunnen doen, zullen we bijkomende medewerkers moeten aantrekken en overtuigen om deel uit te komen maken van onze Belisol familie. Om hierin te slagen, gaan we er alles aan doen om die aantrekkingskracht van ons als groep nog te vergroten.

Een groep, dat is wat we zijn met ook de krácht van één groep, één team waar ieder in vertrouwen en oprecht met elkaar en anderen op een integere en duurzame manier samenwerkt.

Beste vrienden van Belisol. Vooraleer we verder aan de toekomst bouwen, vieren we vanavond feest. We vieren dat we samen zijn. We vieren wat we samen gerealiseerd hebben en we vieren de mooie toekomst die voor ons ligt. Laten we het glas heffen op Belisol, laten we het glas heffen op ons allemaal! Gezondheid! Proost! Santé! En vergeet niet, we’re meant to be legendary!!!