Renovatie hoeve ramen

Aluminium ramen in 19e eeuwse hoeve

Renovatie hoeve ramen

Als nieuw samengesteld gezin verenigen Els, Bert en hun 3 kinderen hun werelden in één interieur. Ze renoveerden vier jaar geleden een oude hoeve. Welkom in hun hoogstpersoonlijke oase van kleur, ruimte en licht. Onder meer dankzij aluminium ramen van Belisol!

Van schapenstal naar hedendaagse living

“Vijf jaar geleden ontdekten we deze alleenstaande hoeve uit 1868. Het gebouw voldeed helemaal aan onze eisen, al waren de werken een heftige periode. Onze huidige leefruimte was toen nog een donkere schapenstal”, lacht Els.

“Afgezien van de poort waren alle muren hier dichtgemetseld, waardoor er amper licht binnenkwam. Toch wisten wij meteen dat deze stal geschikt was als living. Aan deze kant heb je het meeste zonlicht.”

Renovatie hoeve ramen

Grote ramen voor extra zonlicht

Hoewel Els en de architect de bloedmooie buitengevel en structuur van het huis behielden, maakten ze massa’s ruimte voor zonlicht. “We sloopten de muren en plaatsen twee grote statische dubbele deuren aan de zuidkant. In onze zoektocht naar nog meer licht, voorzagen we ook een raam op de plek van de grote poort. Zalig, zoveel licht, zeker als je weet dat ik ook schilder.”

Aluminium maatwerk

Aangezien Els al bekend was met de service en kwaliteit van Belisol, wist zij van in het begin waar ze zou aankloppen voor de ramen en deuren. “Klantenadviseur Chris van Belisol in Aalst is een goede vriend en plaatste ook de ramen in mijn vroegere woning. Doordat ik haarfijn wist wat ik wilde – moderne en strakke zwarte ramen – was mijn keuze snel gemaakt.

Wel raadde Chris me aluminium ramen aan. Met dunne raamprofielen konden we nog meer het contrast met het landelijk kantje van de hoeve uitspelen. Een uitstekende keuze: het effect is geslaagd en het aluminium is heel onderhoudsvriendelijk. Onze architect en Chris volgden dit samen verder op, daarna moesten onze aannemer en de plaatsers van Belisol nauw samenwerken.”

De grootste uitdaging was het maatwerk voor het raam in de poort en het buiten houden van de slagregen zonder opstapje. “Van opstapjes heb ik een afkeer”, lacht Els. “Gelukkig vond Belisol snel en gericht een oplossing.”

Renovatie hoeve ramen

Rolluiken en vliegenramen

Aan de ramen in de slaapkamer lieten Els en Bert dan weer elektrische rolluiken en een vliegenraam plaatsen. “We slapen graag in de absolute duisternis en met open ramen.” En ook in de leefruimte kwam er een vliegenraam. “Het houdt insecten buiten en onze kat binnen, zonder licht weg te nemen. Langs alle deuren, vier in totaal, kun je trouwens gewoon het huis in met de sleutel van de voordeur. Handig als onze kinderen ooit uitgaan en stilletjes binnen willen.”

Plan je een renovatie? Maak een afspraak met je Belisol-adviseur!

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen