"Dat ruimtegevoel kunnen we niet meer missen"

In 2015 plaatste Belisol Peer de ramen en deuren in de nieuwbouwwoning van Dieter & Dominique. Het jonge koppel koos voor strakke ramen in zwart aluminium. Daar zijn ze tot op vandaag heel tevreden over. De pivoterende voordeur oogst nog steeds complimentjes en de grote glaspartij aan de achterkant zouden ze niet meer kunnen missen.

Prima ramen

Omdat Dieter & Dominique goed wisten wat ze wilden, was de keuze voor zwarte aluminium ramen destijds snel beklonken. Tijdens hun zoektocht gingen ze ook langs bij het relatief nieuwe Belisol in Peer. En omdat ze hier het beste gevoel kregen, gingen ze met Belisol in zee. De plaatsing zelf was op twee dagen in orde: één dag voor de ramen en één dag voor het glas. Dat hebben ze zich tot op vandaag nog niet beklaagd. De ramen en deuren doen prima hun dienst.

Verlijmde hoeken

De grote glaspartij aan de achterkant is een groot succes. Ze is maar liefst 7,5 m lang met twee vaste delen en een schuifraam. Met twee extra sluitnokken is dat extra beveiligd tegen inbraak. De hoek is verlijmd, net zoals bij het hoekraam op de eerste verdieping. Het is luchtig, voordelig en mooi. Door het vierseizoensglas is het binnen altijd aangenaam, ook als de temperatuur buiten oploopt. De rol- en hanggordijnen aan de binnenkant sluiten Dieter & Dominique als het een hete dag is, om dan ’s avonds alles goed open te zetten.

Contact met buiten

Dieter: “Die grote ramen zou ik niet meer kunnen missen, ze geven ons een heerlijk ruimtegevoel. Het groen in de tuin is al flink gegroeid, dat geeft een mooi uitzicht en zorgt voor de nodige privacy.” Het jonge koppel mocht intussen 2 kindjes verwelkomen. “Lio en Luíz zijn echte buitenkinderen en het is superleuk om ze in de tuin te zien spelen. Handig ook: zo kunnen we intussen koken of onze dag bespreken, terwijl we een oogje in het zeil houden.”

Vlot te onderhouden

“Met de kindjes poetsen we het glas aan de binnenkant wat vaker, daar belanden al eens afdrukken van handjes en snoetjes op. De buitenkant laten we een paar keer per jaar schoonmaken door een glazenwasser. Dan is het meteen grondig en goed gedaan. Eind mei bijvoorbeeld, na het pollenseizoen. Dat laat natuurlijk sporen na op de zwarte profielen. Voor het hoekraam bovenaan gebruikt de glazenwasser een ladder.”

Ons favoriete plekje

Dieter: “Ons favoriete plekje is de vide boven aan de straatkant. Onze jongste zit daar graag op de ventersbank om te zien wat er zich op straat afspeelt. En soms kijken we samen naar buiten. Ik heb er zelfs een zeteltje gezet.”

Benieuwd naar andere projecten met ramen en deuren van Belisol? Bekijk onze realisaties.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen