De onderdelen van veilige ramen en deuren

Als specialist in ramen en deuren is veiligheid voor ons van groot belang, dat is niet meer dan logisch. Kies je voor een Belisol-product, dan garanderen we je dus niet enkel knap design en stevig materiaal maar ook hang- en sluitwerk van topkwaliteit.

Hoe worden mijn ramen beveiligd?

  • Inbraakwerende sluitnokken

  Alle opendraaiende delen beveiligen we standaard met twee rechte nokken en twee paddenstoelvormige nokken, voor meer grip en wrijving. Zo vermijd je dat inbrekers je ramen uit het kaderprofiel tillen. De opengaande vleugels worden ook op iedere zijde vergrendeld in het vaste kader.

  • Onzichtbare glaslatten

  Het glas in onze ramen zit vast met stabiel bevestigde glaslatten. Die zitten aan de binnenzijde van het raam, zodat een inbreker er niet bij kan.

  • Anti-foutbediening

  Hierdoor kan je een raam niet laten tuimelen als het in draaistand staat. Het biedt geen inbraakbeveiliging maar je voorkomt zo schade en een mogelijk letsel.

  Veilige deuren, hoe worden die gegarandeerd?

   • Meerpuntsluitingen

   Voor de inbraakbeveiliging wordt een deur op meerdere punten verankerd als je ze op slot doet. Het kost een inbreker dan ook veel te veel tijd om een deur op meerdere plaatsen te forceren.

   Het driepuntshaakslot sluit logischerwijze op drie verschillende punten van de deur. Bovendien zorgt de pen- en haaksluiting voor een extra beveiliging, aangezien de haak de vleugel van de deur dicht tegen de deurlijst aanhoudt.

   • Scharnieren

   Al onze deuren tellen minstens drie scharnieren. Dit zijn zware deurscharnieren die het uittillen van de deur onmogelijk maken.

   • Anti-uithefsysteem

   Het anti-uithefsysteem zorgt dat de schuifdeur bovenaan goed vastzit en maakt het onmogelijk om de vleugel uit het kader te heffen en via die weg naar binnen te gaan.

   Beslag, klinken en sloten voor extra veiligheid

    Je kan bovenop de standaardbeveiliging kiezen voor afsluitbare raamgrepen waarbij de klink op slot kan. Al een eerste hindernis voor een inbreker. Ook veiligheidscilindersloten en anti-kerntrekbeslag behoren tot de opties. Het slot forceren of doorboren is daardoor bijna onmogelijk. En met een alarmcontact in je raam, gaat er een alarm af wanneer iemand ongewenst het raam opent.

    Bescherm je woonst met het juiste glas

     Om je veiligheid optimaal te garanderen kan je kiezen voor gelaagd glas. Een elastische folie tussen de glasplaten houdt het glas samen bij een inslag. Het glas valt dus niet uiteen in duizenden stukjes.

     Kwalitatieve plaatsing

      Voor de veiligheid van je ramen is ook de bevestiging in het metselwerk van belang. De plaatsing van nieuwe ramen gebeurt steeds volgens de WTCB-normen en door kwalitatief opgeleide plaatsers. Er worden schroeven of speciale haken – raamdoken – in de muur gezet die het raam erin verankeren. Indien nodig wordt de overgebleven ruimte nog opgevuld met PUR-schuim of minerale wol. Een zwelbandje zorgt voor de aansluiting van het raam met de buitensteen zodat het waterdicht en perfect afgewerkt is.

      Wil je graag meer weten over de veiligheid van je ramen en deuren? Vraag dan zeker naar onze Ramen & Deuren Gids > Veiligheid bij een Belisol-showroom in jouw buurt.

      Belisol magazine

      Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

      Gratis magazine

      Onze showrooms

      Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

      • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
      • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
      • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
      • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen