Hervorming Vlaamse energiepremies vanaf 2017

Vanaf 2017 gaan de energiepremies in Vlaanderen er anders uitzien. Dat kondigde minister Turtelboom onlangs aan. Individuele premies, bijvoorbeeld voor glas of dakisolatie, worden afgebouwd. Wie investeringen combineert in een zogenoemde "totaalrenovatie" zal kunnen rekenen op een bonus van 1.250 euro en 4.750 euro.

Volgens de minister is het huidige systeem te complex, met soms tot zes verschillende premies voor één systeem van isolatie. Die worden teruggebracht naar één of twee subsidies.

Daarnaast worden de individuele premies aangepast, meestal afgebouwd. De eerste premies die eraan moeten geloven zijn de premies voor glas en dakisolatie. Voor glas verdwijnt de premie voor dubbel glas. Je krijgt enkel nog een premie voor superisolerend glas. Deze premies gaan ook omlaag: muurisolatie en zonneboilers. Enkel de premie voor warmtepompen gaat omhoog.

Als je kiest voor een totaalrenovatie krijg je een bijkomende premie, een bonus. Wie binnen de vijf jaar drie of meer investeringen uitvoert, krijgt een bonus van 1.250 euro. Als je alle zeven de werken uitvoert, ontvang je 4.750 euro.

Ben je op zoek naar de meest recente en correcte informatie over de geldende subsidie- en premiestelsels voor energiebesparende maatregelen? Kom dan langs in één van onze Belisol showrooms of neem dan een kijkje op de website van de Vlaamse Overheid.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen