Hoe is dubbel glas samengesteld?

Dubbel glas, dat zijn 2 glasplaten van elk 4 mm dik met ertussen een spouwzone van 15 mm breed. Wanneer de spouw gevuld is met gas - meestal is dat Argon – bekomt u betere isolatiewaarden dan wanneer er gewoon lucht tussen beide glasplaten zou zitten. Argon is een volkomen stabiel gas, het reageert niet met andere materialen.

Geen vochtige randen

Om het randeffect te vermijden, waarbij er zich condensatiedruppels vormen aan de randen van het glas met het raam in aluminium of pvc, kan Belisol afstandshouders in kunststof voorzien. Deze geleiden de koude namelijk niet. Weg is het randeffect.

Hoogrendementsglas

Het U-cijfer geeft de isolatiewaarde weer en bij glas spreken we van de Ug waarde. Hoe lager deze Ug-waarde, hoe beter het glas isoleert.

  • enkel glas Ug = 5,8
  • dubbel glas Ug = 2,8
  • dubbel HR-glas gevuld met gas Ug = 1,1
  • driedubbel glas Ug = 0,6

MERK OP: het huidige dubbele HR glas is bijna driemaal zo isolerend dan het dubbel glas van de vorige generatie. Driedubbel glas is geen must, behalve in een passiefhuis.

Folie of coating houdt warmte binnen

Een folie of coating is een dun, kleurloos laagje metaal dat aan de binnenkant van het glas zit. Dit bijzondere laagje laat enerzijds de zonnewarmte ongehinderd van buiten naar binnen. Anderzijds belet het dat de warmte van de kamer via het glas ontsnapt door deze warmte te weerkaatsen. Op die manier zorgt de coating voor een verbetering van de thermische isolatie met liefst 60%, vergeleken met gewoon dubbel glas.

Minder lawaai, meer comfort

Wist u dat glas ook een grote impact kan hebben op het geluidsniveau in uw woning? Met geluidswerende beglazing kunt u geluidsoverlast beperken. Met meer rust als gevolg. Geschikt wanneer u in de stad of langs een drukke weg woont.


Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen