Hoeveel kosten ramen en deuren?

Natuurlijk hangt de prijs af van verschillende factoren: materialen, type beglazing, afwerking, grootte, etc. Dus een vast antwoord bestaat niet. Wel helpen wij je graag op weg met een inschatting die past bij jouw wensen. Hieronder geven we je een aantal tips.

Budget bij nieuwbouw en renovatie

Gemiddeld nemen nieuwe ramen en deuren 7,5% à 10 % in van het totale budget (incl. btw en plaatsing) in beslag bij de bouw van een woning. De bouwgrond is natuurlijk niet meegeteld.

Ga je renoveren, dan ligt de verhouding helemaal anders. Nieuwe ramen en deuren zijn dan meestal de grootste kostenpost, namelijk zo’n 70% van je totaalbudget. Je kan wellicht wel op enkele renovatiepremies rekenen.

Welk materiaal is het goedkoopst?

Aan geen enkel project hangt hetzelfde prijskaartje. Dit hangt af van je wensen, ruimte en budget. Je materiaalkeuze bijvoorbeeld maakt een groot verschil. Pvc is de goedkoopste optie, gevolgd door aluminium en vervolgens hout. Toch hebben ze allemaal andere voordelen. Kijk dus niet enkel naar de prijs wanneer je je keuze maakt.

Type ramen

Het benodigde budget is daarnaast ook afhankelijk van het type ramen dat je kiest. Vaste ramen kosten bijvoorbeeld minder dan draai-kipramen en schuifdeuren. Hoogwaardige kwaliteit kost vaak ook wat meer, maar de ramen en deuren gaan natuurlijk wel heel wat jaren langer mee …

Nog een aandachtspunt: het isolatievermogen van je nieuwe ramen en deuren. Hoe beter de isolatie, hoe duurder de aankoop. Maar je bespaart op lange termijn veel geld doordat je woning energiezuiniger is. Je bespaart mogelijks tot 20% op je energierekening.

Wil je meer weten over het budget voor jouw (ver)bouwproject? Maak een afspraak bij een Belisol-showroom bij jou in de buurt voor persoonlijk advies.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen