Ramen op maat laten maken, kan dat?

Ramen op maat zijn in veel huizen interessant en soms zelfs de enige optie. Want wanneer je een huis renoveert of creatieve ideeën uitwerkt in een nieuwbouw, wil je je toch niet laten beperken door de standaard afmetingen van de ramen?

Ramen op maat bij renovatie

Oudere woningen hebben vaak veel karakter. Ze weerspiegelen echt de smaak en eigenheid van hun oorspronkelijke eigenaar, maar dat betekent ook dat de afmetingen van de ramen meestal niet standaard zijn. Misschien zijn de ramen heel smal of net breder dan normaal? Misschien zit je met ramen tot aan een schuin plafond? Zijn de ramen rond of bovenaan afgewerkt met elegante bogen? Dan heb je dus ramen op maat nodig, die liefst evenveel karakter uitstralen als je huis zelf.

Ramen op maat bij nieuwbouw

Ook een nieuwbouw hoeft geen ramen met standaard afmetingen te hebben. Stelt je architect een grote glaswand voor met zicht op de tuin en vind je dat super? Ga ervoor, want er bestaat een oplossing. Heb je een lang, smal raam nodig of laat je een raam doorlopen tot in de nok van het dak? Geen probleem, ook dat is mogelijk.

Ook de afmetingen van je schuifraam bepaal je zelf

Wist je dat je ook de afmetingen van je schuifraam zelf kan kiezen? En dat je zelf bepaalt welk deel van de schuifpui open moet schuiven en welk vast blijft. Als je denkt dat een schuifraam in jouw huis niet mogelijk is omwille van de niet-standaard afmetingen van het ontwerp of de constructie, laat dan toch eerst eens een Belisol-adviseur langskomen. Hij bekijkt je interieur of de plannen van de architect en vindt een oplossing.

Wat kosten ramen op maat?

Op ramen met speciale afmetingen kun je natuurlijk niet zomaar een prijs plakken. Daarom komt een Belisol-specialist bij je langs om de raamopening zorgvuldig op te meten. Of hij berekent de oppervlakte op basis van het plan van de architect. Maar er is meer: je kan ook rekenen op het advies van onze professionals over het ontwerp dat het mooist in je interieur past en het materiaal dat het best geschikt is voor jouw raam op maat.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen