Renovatie ramen aluminium hout pvc

Renovatie met ramen in hout, aluminium én pvc

Elle Van Hedel en haar oom Wim van der Doelen wonen in een twee-onder-één-dak woning op de plaats waar de boerderij van Elles grootouders vroeger stond. Voor de ramen en deuren deden ze beroep op Belisol dat zowel hout, aluminium als pvc kon leveren in exact dezelfde kleuren.

Oom Wim kocht de oude boerderij van zijn ouders en wilde het oude gebouw slopen om het terug op te bouwen in dezelfde stijl. Hij vroeg of Elle geïnteresseerd was om samen in deze renovatie te stappen. “Zo’n kans krijg je niet elke dag”, vertelt Elle en ze besloot toe te happen.

Drie materialen: hout, aluminium en pvc

De gemeente schreef voor dat de ramen aan de voorzijde van hout moesten zijn. Oom Wim wilde een veranda aan de tuinkant, hiervoor bleek aluminium het best geschikt. En de andere ramen wilden de bouwheren in een degelijk materiaal dat weinig onderhoud vraagt en er zowel aan de binnen- als aan de buitenkant netjes uitziet. Hiervoor stelde Belisol pvc voor met een houtnerf zodat ze perfect passen bij de ramen vooraan.

Ramen en deuren in dezelfde kleuren

“Eén van de troeven van Belisol was dat zij de 3 verschillende materialen probleemloos konden leveren: hout, aluminium en pvc, en dat ze bovendien garandeerden dat alle ramen - ondanks de verschillende materialen - in dezelfde RAL- kleuren konden uitgevoerd worden. Dat vonden we belangrijk.”

Doorpraten, meedenken

“We wilden er zeker van zijn dat alles goed werd uitgevoerd. We hebben alles grondig doorgepraat en Belisol dacht met ons mee, dat was heel prettig. Een voorbeeld: de pvc-ramen lijken bovenaan afgerond net zoals het vroeger was. Dat komt door de boog van het crèmekleurige opzetprofiel. Aan de binnenkant zijn deze ramen gewoon recht.”

Professionals

“We ontvingen van Belisol een gedetailleerde offerte. Ter vergelijking vroegen we nog andere offertes op. We wikten en wogen en kozen begin 2008 voor Belisol”, legt Wim uit.

“Nadat we de offerte hadden goedgekeurd, kwam de Belisol-vakman elk raam en elke deur minutieus opmeten. Hij maakte van elk raam of deur een gedetailleerde schets: van de voordeur tot en met het ronde raampje op zolder.”

“Het plaatsen van alle 36 ramen én de veranda gebeurde op 2 weken door een team van 2 Belisolplaatsers. Je zag dat het professionals waren, ze werkten heel efficiënt en lieten alles netjes achter”, licht Elle toe.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen