Statige nieuwbouwvilla met authentieke uitstraling

Bij de bouw van deze sfeervolle kasteelvilla, wisten de eigenaars heel goed wat ze wilden. De woning moest een rustieke statigheid uitstralen en het moest lijken alsof het pand een oude ziel heeft. En of dit opzet geslaagd is. Je zou haast gaan twijfelen of het gaat om een renovatie of nieuwbouwproject.

Doordachte materiaalkeuze

Om dat verouderde effect te bekomen werd er goed nagedacht over de keuze van de gebruikte materialen. Zo zijn de gevelstenen gekaleid in een grijs-beige tint en worden de gevels onderaan gekenmerkt door een typische cementboord. Voor de afwerking van de centrale dakpartij werd gekozen voor oude leitjes, terwijl de zijdaken afgewerkt zijn met gerecupereerde Boomse pannen. De voordeur en de ramen in château-stijl maken het plaatje compleet.

Voorgevel met allure

“Onze voorliefde voor bloemen heeft ervoor gezorgd dat we onze houten voordeur wilden afwerken met een bloemenmotief in het bovenlicht. Dit was geen enkel probleem voor Belisol.” Behalve de majestueuze dubbele voordeur, verlenen ook de elegante houten ramen de voorgevel haar statige uitstraling.

Interessant ramenspel

Achteraan is de gevel speelser opgebouwd. Ramen van verschillende afmetingen wisselen elkaar af en een uitspringende tuinkamer zorgt voor een interessant effect. Terwijl de voorgevel bestaat uit houten ramen, koos het echtpaar voor de achtergevel voor ramen van geborsteld aluminium met de look van staal. Deze aluminium profielen zijn thermisch onderbroken, wat resulteert in een comfortabel binnenklimaat.

Ben je ook van plan een nieuwbouwwoning met authentieke uitstraling te bouwen? Een Belisol-adviseur bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden. Maak een afspraak in één van onze Belisol-showrooms voor een oplossing op maat.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen