Terugblik met Lauren, winnaar van de eindejaarsactie

Een nieuw jaar, een nieuw begin: Lauren mocht dat eind 2019 best letterlijk nemen. Zo won ze via de eindejaarsactie van Belisol zomaar eventjes gratis ramen voor haar te renoveren woning. Een mooi cadeau, na een financieel behoorlijk zware periode. Hoe kijkt ze daarop terug?

Lauren, herinnert u zich de eindejaarsactie nog?

“Absoluut! De eindejaarsactie vond plaats in verschillende vestigingen van Belisol, maar ik nam deel in Belisol Aalst. Ik zie nog goed voor mij hoe we die dag toekwamen in de showroom, volgens mij waren er ongeveer 90 mensen aanwezig. Ik was er met mijn ouders en mijn zus. Er lag een lang rolluiklint in een glazen kistje dat op een willekeurige plaats werd afgeknipt. Vervolgens moest iedereen een formulier invullen met een aantal kennisvragen en een schiftingsvraag over de lengte van het lint. Wie alle vragen juist had en de lengte het best had ingeschat, werd de winnaar. In dat geval kreeg je gratis ramen en deuren op basis van de offerte die je eerder had aangevraagd bij Belisol.”

Wanneer begon het te dagen dat u misschien wel gewonnen had?

“Op een gegeven moment riepen ze af dat er maar 14 mensen de kennisvragen juist beantwoord hadden. Ik wist dat ik daarbij zat, want we hadden alles heel goed opgezocht. Daarna hebben ze het lint gemeten in het bijzijn van een gerechtsdeurwaarder. Ik had de lengte bijna tot op de centimeter juist! Dus ja, ik voelde het al komen... Toen mijn naam genoemd werd, ben ik dan ook meteen beginnen huilen van blijdschap. Ik was echt euforisch!”

Waarom was dit voor u zo'n emotioneel moment?

“Omdat ik de cheque héél goed kon gebruiken. Ik had nog maar net een huis gekocht, in mijn eentje. Het was een oude rijwoning die ik volledig liet strippen en heropbouwen. Helaas werd er een verkeerde kostenraming gemaakt door de aannemer met een verschil van ongeveer €50.000. Dat heeft mijn budget erg onder druk gezet en had ook gevolgen voor de keuze van mijn ramen. Een maand voor de eindejaarsactie was ik langsgegaan bij Belisol om een offerte aan te vragen. Samen met de mensen van Belisol zijn we dan, gezien mijn situatie, op zoek gegaan naar de voordeligste optie. Uiteindelijk kwamen we uit bij een totaalprijs van € 7.380. Voor dat bedrag kreeg ik een voordeur, vier kleine ramen in de slaapkamer, een groot raam aan de voorzijde van het huis en een mooi schuifraam dat uitkijkt op de tuin. Allemaal zwarte pvc-ramen.”

Hoe verliep de samenwerking met Belisol?

“Daar heb ik alleen maar goede dingen over te zeggen! Ik voelde dat de Belisol-medewerkers meeleefden met mijn verhaal. Ze hebben echt hun best gedaan om het meest budgetvriendelijke pakket voor mij samen te stellen. Na afloop gaven ze mij dan de tip om zeker mee te doen met de eindejaarsactie, die de maand daarop zou doorgaan. Ik ben natuurlijk blij dat ik dat advies heb opgevolgd, maar zelfs zonder die actie zou ik heel tevreden terugkijken op mijn ervaring met Belisol. Alles was gewoon helemaal in orde.”

Bent u ook met uw ramen nog altijd tevreden?

“Zeker weten! Bij Belisol wisten ze heel goed wat ik wou. Daardoor heb ik ook precies gekregen wat ik in gedachten had, tot in de kleinste details. Neem bijvoorbeeld het schuifraam dat uitkijkt op de tuin: dat heeft een speciaal slot waarbij je maar op een knopje hoeft te drukken om het vast te doen. En als ik via de tuin naar binnen wil, kan dat gewoon met een sleutel. Het schuifraam bestaat uit twee delen, het deel dat vastzit en het deel dat schuift. Omdat ik had aangegeven dat ik veel licht wou en veel naar buiten zou kijken vanuit mijn woonkamer, stelden ze voor om het kader van het deel dat vastzit zo smal mogelijk te maken. Op die manier kon ik genieten van een maximale lichtinval en extra veel zicht op de tuin. Daar ben ik tot op vandaag nog altijd heel blij mee. Ik heb geen grote tuin, maar ik vind het wel fijn om mijn hondje daar te zien rondlopen. Ik denk dat dat grote schuifraam mijn favoriete plek in huis is.”

Hoe gaat het nu met u?

“Eigenlijk echt goed. Mijn financiële situatie is nu min of meer opgeklaard. Om de extra kosten te betalen ben ik nog een beetje geld bij gaan lenen. Ook heb ik wat hulp gekregen van mijn ouders, waarvoor ik hen uiteraard dankbaar ben. Dat cadeau wilde ik eerst niet aanvaarden, maar ze hielpen me liever nu dan later. En dat begrijp ik wel. Ook woon ik intussen niet meer alleen in mijn huis! Dat drukt de kosten natuurlijk ook. Maar ik moet zeggen dat mijn ouders en ik het nog vaak over mijn ramen hebben. Dan zeggen we altijd: dat was nu eens écht het geld dat er niet meer was. Bedankt dus, Belisol!”

Benieuwd naar andere projecten met ramen en deuren van Belisol? Bekijk onze realisaties.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen