Renovatieproject in Amsterdam

Topcombinatie: moderne aluminium ramen in een oud stadspand

Een van de redenen waarom Annie viel voor dit aangename huis, zijn de prachtige moderne aluminium ramen die net waren gerenoveerd. De vorige eigenaar ging voor de ramen en binnendeuren in zee met Belisol.

De Amsterdamse woning is ruim honderd jaar oud. Dat zie je nog aan het glaswerk van de voordeur en de suitedeuren in de slaapkamer. Maar van binnen is letterlijk alles omgebouwd tot een hedendaags huis.

Statige glazen binnendeuren in zwartgrijs aluminium

De glazen binnendeuren tussen de hal en de leefruimte vallen meteen op. Ze zijn uitgevoerd in zwartgrijs aluminium met ruwmatte afwerking die ze een strakke look geeft. Doordat de ramen eerst geplaatst zijn en pas daarna het brede parket, is de vloerpin perfect in het hout ingewerkt.

Ramen met dubbel isolerend glas en bovenlicht

Lody Mustamu van Belisol Heerhugowaard leidde de realisatie van de ramen en binnendeuren in goede banen. Lody: “Voor de binnendeur volstaat enkel glas. De raamdeuren die uitkijken op de stadstuin zijn uiteraard voorzien van dubbel isolerend glas.

Nog een verschil met de binnendeur is de verhoogde onderdorpel die het kleinste spatje nat buitensluit. Het licht kan ongehinderd binnenstromen via het zuidgerichte terras en tuintje. En dat effect wordt nog versterkt doordat het bovenlicht - de ruimte boven het raam - ook in glas is uitgevoerd.”

Afsluitbare raamkruk

In de open keuken met werkblad in corian zit een hoog raam dat perfect aansluit bij de grote raampartijen. Klein detail: hier is de afsluitbare raamkruk in dezelfde kleur uitgevoerd als de profielen zodat de greep discreet blijft. Bij de grote ramen mogen de inox grepen wel voor een opvallende toets zorgen.

Stijlvol aluminium

Ook in de slaap- en badkamer zijn dezelfde stijlvolle aluminium ramen aangebracht. In de master bedroom geven ze toegang tot een knus terras. Twee naadloos platte dakramen zorgen voor extra licht in het leeshoekje beneden. Annie: “Ik gebruik alle standen van de ramen, als we slapen staan ze op kiep stand. En om eens goed te verluchten, zwaaien we ze volledig open.”

HET PROJECT IN HET KORT

  • 4 GROTE DUBBELE RAMEN
  • ALLURE VLEUGEL MET 80 MM KADER EN AFGESCHUINDE ZIJDEN
  • KRUISVERDELING OP HET GLAS AAN BEIDE KANTEN
  • KEUKEN- EN BADKAMERRAAM MET VEILIGHEIDSSLOT
  • ALUMINIUM, ZWARTGRIJS, RUWMAT

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen