Vintage ramen en deuren voor renovatie villa

Een modernistische villa ombouwen tot een gezellig vintage paradijs? Het kan. Christof en Saskia dachten buiten de lijnen en bedachten een topcombinatie van warmte en licht. Het paradepaardje is het uitzicht op de tuin, waarvan elke slaapkamer geniet. “Licht maakt ons vrolijk.”

“Eigenlijk gingen we eerst nieuw bouwen”, vertelt Christof. “Ik ben zelf architect en had de plannen voor een nieuwbouw tot in de puntjes uitgetekend. Bij onze zoektocht naar bouwgrond bleek ons project echter onbetaalbaar, enkel en alleen door de oppervlakte. We hadden de keuze: toegevingen doen of verbouwen.”

Modernistische villa uit jaren ‘50

Op die vraag kwam spontaan een antwoord toen Christof en zijn vrouw Saskia twee jaar geleden een verouderde, gekke woning uit de jaren 50 in de buurt van Antwerpen bezochten, voor en door architect Maurice De Vocht.

“Doordat hij tien kinderen had met voor elk kind een eigen slaapkamer, vonden de meeste mensen dit huis te complex om te verbouwen. Wij waren echter meteen verkocht”, vervolgt Christof.

Kamerbrede ramen

“Vooral de kamerbrede ramen charmeerden ons. Ze lopen over in de muren en grappig genoeg had ik in mijn eerste ontwerp ook drie slaapkamers met een volwaardig zicht naar de achtertuin voorzien. Bovendien waren de oriëntatie en indeling perfect. Traditioneel en met verschillende kamers, dat wel, maar ideaal voor de combinatie van wonen en werken die we zochten.”

Anderhalf jaar renovatie

In totaal namen de werken anderhalf jaar in beslag. “Het slopen van de dakverdieping, die eerst nog bovenop de eerste verdieping stond, was de meest ingrijpende verandering. Maar een zolder was overbodig en het liet ons toe om met lichtkoepels natuurlijk licht in huis te halen op de eerste verdieping, zelfs op donkere dagen.”

Onbelemmerd zicht

Dat deze woning een oase van licht is, dankt het aan de verscheidene glaspartijen. Om van het onbelemmerd zicht te genieten, koos het gezin voor zoveel mogelijk vaste ramen zonder verdelingen. Voor een goede ventilatie wisselden ze hun 28 vaste ramen af met 9 ramen die je half of helemaal kunt openen.

Uitstekende isolatie

Strak en uitgepuurd, maar warm in alle seizoenen dankzij het materiaal. “We kozen voor afrormosia, een tropisch hout uit Afrika dat je niet hoeft te behandelen en dat met karakter zal verouderen. Daarmee pakken we ook buiten uit met de warmte van hout.”

Waarom Belisol? Eenvoudig: vanuit zijn ervaring weet Christof dat deze ramen uitstekend scoren op vlak van thermische isolatie en geluidsdichtheid. Zowel in de slaapkamers als in het bureau was dat ontzettend belangrijk.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen