Wind in de franchisezeilen

Timothy Vandenbulcke opent vierde showroom, in Knokke

Knokke? Dan denk je meteen aan zon, zee, strand en de zilte wind door je haren. De prachtige badplaats die grenst aan het gekende natuurgebied het Zwin, is sinds januari 2018 ook de thuishaven van een nieuwe Belisol-showroom. Timothy Vandenbulcke heeft er als kapitein het roer stevig in handen.

In de Dumortierlaan nummer 40, een zijstraat van de alom gekende Lippenslaan, brengt Timothy sinds 27 januari 2018 raam- en deuroplossingen van Belisol aan de man. Of het nu dagjestoeristen zijn die toevallig in de showroom belanden of personen op zoek naar een specifieke oplossing, Timothy en zijn equipe staan hen bij met raad en daad.

Uitdagende bezigheid

Voor zijn Belisol-carrière was Timothy actief als fiscaal jurist tot hij de franchisemogelijkheden van Belisol leerde kennen. “Verkopen vond ik altijd al een uitdagende bezigheid. In 2007 hing ik mijn toga aan de haak en stampte ik een Belisol-showroom uit de grond in Brugge”, vertelt Timothy. “Twee jaar later nam ik de Belisol-afdeling in Oostende over. In 2010 was Oostduinkerke aan de beurt met een toonzaal voor de westkust en recent opende ik een vierde toonzaal, in Knokke.” Verdeeld over de vier vestigingen stelt Timothy een vijftigtal mensen te werk. “Opmeters, plaatsers, werfopvolgers, commerciële en administratieve bedienden: een gevarieerde ploeg om aan te sturen. Ook dat maakt het zaakvoerderschap zo interessant.”

Timothy bestempelt het franchisemodel als een verrijkend win-winsysteem. “Als zaakvoerder van een toonzaal surf je mee op de golven van een grote speler zoals Belisol. De naambekendheid is een plus en je kan ideeën en informatie uitwisselen met verschillende enthousiaste en competente mensen. Belisol verzekert zich op zijn beurt van een constante groei mét de focus op kwaliteit.”

Face-to-face

De showroom in Knokke is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09u30 tot 12u30 en van 14u00 tot 17u30. Op zaterdag kan je er terecht van 10u00 tot 12u30 en 13u30 tot 15u00. ’s Avonds en op zondag kan enkel op afspraak.

“Soms komen potentiële klanten spontaan binnenwaaien, anderen hebben al foto’s op zak of ideeën op papier gezet”, legt Timothy uit. “We luisteren naar hun verhaal tijdens het kennismakingsgesprek en overlopen de verschillende mogelijkheden. Vervolgens leggen we een afspraak vast om de woning in kwestie te gaan bekijken als het over renovatie gaat. Een offerte voor een nieuwbouwproject stellen we op aan de hand van de bouwplannen. Andere klanten bellen ons waarna we meteen ter plekke gaan. De offerte bespreken we in tweede instantie hier in de showroom.”

Persoonlijk contact draagt Timothy hoog in het vaandel. “Een goede offerte die een antwoord biedt op de vragen van de klant, kan je alleen maar opstellen na bezoek ter plekke of op basis van een goed gesprek face-to-face. Begrijp me niet verkeerd: online aanwezigheid is belangrijk, maar je kan je toegevoegde waarde als verkoper met kennis van zaken minder in de verf zetten.”

Op zoek naar nieuwe ramen of deuren? Timothy en zijn ploeg ontvangen je met open armen in de nieuwe showroom in Knokke voor een persoonlijk gesprek. Maak je graag een afspraak? Dat kan via mail (knokke@belisol.be) of telefonisch (050/82.00.93).

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen