Belisol, vriend van het Sundae-huis

Begin 2021 ging Eline Rousseau op zoek naar een huis dat ze volledig kon verbouwen. Niet voor zichzelf, wél voor de volgers van haar woonblog Sundae. En zo geschiedde, met de hulp van Sundae Friends als Belisol. Intussen is het huis tot in de puntjes afgewerkt. Wij vroegen Eline naar haar ervaring!

Een huis verbouwen, zonder dat u er zelf ooit in gaat wonen: hoe is dat idee ontstaan?

“Heel simpel: het is een mix van mijn passies. Ik kom oorspronkelijk uit de reclamesector, waarna ik negen jaar lang mijn eigen behangpapiermerk heb geleid. Maar op een dag was het tijd voor iets anders. Daarom zocht ik een combinatie tussen mijn interesses voor marketing en de interieurwereld. Zo kwam ik uit bij het concept van het Sundae-huis: een woning verbouwen met de hulp van enkele kwalitatieve partners, iedereen laten meevolgen via de Sundae-woonblog en na afloop het instapklare huis verkopen. Het idee heb ik samen met mijn man en coach uitgewerkt, maar intussen is er een heel team bij betrokken.”

Wist u meteen wat voor woning u wilde renoveren?

“Voor mij was het vooral belangrijk dat ik onmiddellijk een klik zou hebben met het huis. Omdat ik al ervaring heb op het vlak van interieurzaken, voel en zie ik vrij snel de mogelijkheden. Ik heb dan ook niet lang moeten zoeken: na drie maanden kwam het ideale huis op mijn pad. Vooral de gevel en de ligging spraken mij erg aan. Het huis bevindt zich vlak bij het centrum van Roeselare, in een rustige en mooie buurt. Ook de stijl is echt mijn ding: de woning heeft een zekere ‘art-deco-vibe’, waar ik veel kanten mee op kon. Ik wilde het geheel iets meer hedendaags en toegankelijker maken, met respect voor de authentieke architectuur.”

Wat was, na het tekenen van de akte, de volgende stap?

“Partners zoeken! Ofwel: onze ‘Sundae Friends’. Eerst was het plan om vooral het interieur aan te pakken, maar ik ben het al snel grootser beginnen te zien. Op een gegeven moment besefte ik dat ik ook constructieve elementen aan de woning onder handen wilde nemen ... en zo ben ik dan bij enkele bouwbedrijven beland. Alle partners waren eigenlijk meteen enthousiast. Het idee om de populaire tv-programma's rond verbouwprojecten een online sausje te geven: daar zagen ze wel iets in. Want online is er de continuïteit die je op tv mist. Een blog kan eeuwig online blijven staan, terwijl een tv-programma maar enkele weken loopt.”

Ook Belisol was één van de Sundae Friends. Hoe is die samenwerking tot stand gekomen?

“Heel toevallig kwam ik online twee jonge ondernemers tegen die een vestiging van Belisol hadden in Roeselare. Zo'n jong team dat beslist om een filiaal van een gevestigd bedrijf uit te baten, dat triggerde mij. Ik ben dan met hen aan de praat geraakt en zij hebben me in contact gebracht met de hoofdzetel van Belisol. Ik voelde direct een soort wederzijds vertrouwen en goesting om erin te vliegen. Bij de hoofdzetel vonden ze het ook een leuk project voor zo'n jong team als dat van Roeselare. Deze vestiging heeft ons dan verder begeleid tijdens de hele verbouwing.”

Had u, wat de ramen betreft, al een concreet plan?

“Wel, ik had natuurlijk al wel een idee waar ik naartoe wou. Een van de redenen waarom ik deze woning gekozen had, was dat de bestaande ramen nog in goede staat waren. Het Sundae-huis was namelijk ons eerste verbouwproject, dus ik wou nog niet té drastisch renoveren. Om die reden hebben we de ramen aan de voorgevel behouden en zwart gelakt. Aan de achterzijde van de woning zijn we anders te werk gegaan: we hebben de achtergevel opengetrokken met een ruime leefkeuken die zicht biedt op de stadstuin. Daar heeft Belisol ons aan een mooi zwart aluminium schuifraam geholpen. In de ruimte naast de leefkeuken is er een bijkeuken. Daarvoor kozen we een vast raam – ook in zwart aluminium – dat op gelijke hoogte moest komen met het schuifraam. Het Belisol-team heeft daar goed in meegedacht en ervoor gezorgd dat beide mooi zijn uitgelijnd.”

En natuurlijk mogen we ook die prachtige voordeur niet vergeten.

“Inderdaad! Ik wist dat ik met de voordeur iets bijzonders wou doen, in de stijl van de originele deur. In een ver verleden had de woning nog een oude stalen deur, met echt kathedraalglas. Maar later werd die vervangen door een deur in wit pvc. Veel minder mooi. Uiteindelijk heb ik mij laten inspireren door een van de woonverhalen die ook op de Sundae-blog te vinden zijn. In die woning had ik een deur gezien in kathedraalglas, die dicht in de buurt kwam van wat ik wou. Belisol heeft dan een technische tekening gemaakt van de profielen en een ontwerp uitgewerkt waarmee we die steel-look van vroeger konden evenaren, maar dan in aluminium. Energievriendelijk, geluidsdicht en een pak betaalbaarder dan zo'n stalen deur.”

Tot slot: waren ook uw volgers enthousiast over het Sundae-huis?

“We hebben héél veel positieve reacties gekregen. Het is ongelooflijk hoeveel mensen ons verhaal gevolgd hebben. Dat geeft ons natuurlijk heel veel zin om een nieuwe woning te verbouwen. En we zullen niemand in spanning houden: ja, er komt een tweede Sundae-huis!

Benieuwd naar het volledige verhaal achter het Sundae-huis? Bekijk de afleveringen via
sundae.be

De keuze van Eline

  • Product: Aluminium raam, schuifraam en voordeur
  • Type: Holux (ramen), Figo (voordeur)
  • Glas: Hoogrendementsglas
  • Kleur: Zwart
  • Extra: Voordeur met gehamerd sierglas, steel-look kruisverdeling

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen