Maarten en astrid kozen voor strak en duurzaam

‘Muntgroenpastel’: zo heet het Instagramaccount van Maarten en Astrid. En nee, dat gaat niet enkel over hun lievelingskleur: ze tonen er eerst en vooral hun prachtige nieuwbouwwoning. Mét muntgroenpastel accent in elke ruimte, weliswaar!

Maarten en Astrid, vertel: waarom een Instagrampagina over jullie woning? En waarom ‘muntgroenpastel’?

Astrid: “Ik heb het zelf altijd heel fijn gevonden om een kijkje te kunnen nemen in andermans huis. Toen we zelf gingen bouwen, wou ik anderen de kans geven om ook bij ons binnen te kijken. De naam van onze Instagrampagina hoefden we niet ver te zoeken: ooit, toen we nog in ons oude appartement woonden, zijn we eens op de kleur muntgroenpastel gebotst. We vonden dat zo'n mooie kleur, dat we in ons interieur redelijk wat accenten in die tint gelegd hebben. In onze nieuwbouwwoning hebben we dat doorgetrokken, en dat kan je goed zien op onze Instagrampagina. Hopelijk vormt het een inspiratiebron voor anderen!"

Jullie woning ziet er inderdaad heel inspirerend uit. Wisten jullie goed wat jullie wilden?

Astrid: “Ja, we hadden echt een strakke en duurzame woning voor ogen. We hebben zelf nooit eerder gebouwd, en we hebben ook niemand in onze omgeving die dat al gedaan heeft. Omdat we dus aan niemand echt raad konden vragen, vonden we het heel belangrijk om ons te omringen met partners die technisch sterk onderlegd waren. Onze architect was daarbij prioriteit nummer één: we wilden samenwerken met iemand die zich niet enkel en alleen op het visuele aspect richtte, want op dat vlak hadden we zelf al veel ideeën. Ook de keuze van onze aannemers en leveranciers, zoals Belisol, hebben we daarop gebaseerd.”

Hoe wist Belisol jullie dan precies te overtuigen?

Maarten: “Alle uitleg die we kregen was erg helder. De architect is met ons meegekomen en was daar zelf van onder de indruk. Om een voorbeeld te geven: Belisol heeft niet alleen onze ramen en screens voorzien, maar ook de gevelpanelen en rolluiken. Volgens de architect was het heel belangrijk dat dat thermische rolluiken zouden zijn, aangezien we een zuidgerichte tuin hebben. Daarnaast wilden we graag indirecte verlichting achter onze gevelpanelen. Voor beide zaken had Belisol meteen een antwoord klaar over hoe ze dat zouden aanpakken. Dat was voor ons heel geruststellend: we wisten dat het goed zou komen.”

Astrid: “En natuurlijk speelde ook de prijs een rol. Die was zo interessant tegenover andere offertes, dat we ons afvroegen: is dit te mooi om waar te zijn? Vooral ook omdat Belisol de meest isolerende ramen uit het gamma had voorgesteld (Holux 4). Dat was op onze vraag, want we wilden een goede EPB-waarde bemachtigen. We hebben zelfs onze architect nog eens meegenomen om zeker te zijn dat er geen addertje onder het gras zat, maar die zei zelf dat we een goede deal zouden doen.”

Hoe verliep de samenwerking nadat jullie de offerte aanvaard hadden?

Maarten: “Niks op aan te merken, integendeel. Belisol heeft veel met ons meegedacht, zowel de verkoper als de zaakvoerder van de showroom in Peer. Wij zeiden op voorhand wat we belangrijk vonden, waarna zij een voorstel deden dat we verder konden finetunen. We kregen ook altijd veel voorbeelden te zien, zodat we ons een goed beeld konden vormen. We wisten bijvoorbeeld dat we zwarte, aluminium ramen wilden en dat het geheel strak moest zijn. Belisol voelde al snel aan wat we belangrijk vonden en heeft dan telkens de meest strakke oplossing voorgesteld, ook al was die niet altijd het eenvoudigst. Ze raadden ook aan om voor een schuifraam te kiezen dat in 2 delen in plaats van 3 delen geplaatst werd. Zelfs voor de vliegenramen hadden ze slimme ideeën: de greep is verticaal, zodat je geen storende horizontale greep hebt in het midden van het raam. Zulke details maken toch wel een verschil in de uitstraling van onze woning.”

Astrid: “Wat ik ook heel fijn vond, was dat geen enkele moeite voor Belisol te veel was. Ze deden met plezier dezelfde uitleg meermaals, bijvoorbeeld eerst aan ons en daarna aan de architect. De communicatie met de architect tijdens de opvolging van de werken verliep ook goed. Later heeft hij Belisol zelfs nog aangeraden aan andere klanten. En wij uiteraard ook!"

Jullie wonen er intussen bijna 2 jaar. Waar in huis brengen jullie de meeste tijd door?

Astrid: “Beneden aan ons grote schuifraam hebben we een fraai zicht op de tuin. In de zomer komt het licht daar heel mooi binnen, terwijl de zon in de herfst dan weer gezellig naar binnen schijnt in onze vide. We hebben daar een zithoek en een bureau, dus da's ideaal. Eigenlijk komt het hierop neer: daar waar de ramen het grootst zijn, kan je ons het vaakst vinden!"

Meer inspiratie voor uw nieuwe ramen en deuren? Bekijk ook onze andere realisaties.

De keuze van Maarten & Astrid:

  • Product: Aluminium ramen
  • Type: Holux 4
  • Glas: Ug 1,0
  • Kleur: Zwart
  • Extra: Screens ZipX® Zero, gevelpanelen alu en rolluiken inbouw

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen