Budget ramen deuren

Budget ramen en deuren

Hoeveel kosten ramen en deuren? Natuurlijk hangt de totaalprijs af van verschillende factoren: materialen, type beglazing, afwerking, grootte, etc. Belisol helpt je alvast op weg met enkele nuttige inschattingen. Ook onze budgetindicator komt van pas!

Budget bij nieuwbouw en renovatie

Gemiddeld nemen nieuwe ramen en deuren 7,5 à 10 % in van de totale kostprijs (incl. BTW en montage) bij de bouw van een woning. Daar is de bouwgrond natuurlijk niet bijgeteld.

Plan je een renovatie, dan is de verhouding helemaal anders. Nieuwe ramen en deuren zijn dan meestal de grootste kost, namelijk zo een 70% van je totaalbudget. Je kunt wellicht wel op enkele renovatiepremies rekenen.

Prijs ramen en deuren

Het spreekt voor zich dat er in de totaalprijzen grote verschillen zitten, naargelang jouw wensen. Zo zullen nieuwe ramen voor een rijhuis een minder grote investering zijn dan voor een vrijstaand huis.

Ook het materiaal doet ertoe. Pvc is de goedkoopste optie, gevolgd door hout en vervolgens aluminium. Heb je dus een rijwoning en kies je voor pvc, zal je heel wat minder betalen dan bij een grote vrijstaande woning met aluminium ramen.

Type ramen

Het benodigde budget is daarnaast ook afhankelijk van het type ramen dat je kiest. Vaste ramen kosten bijvoorbeeld minder dan draai-kiepramen en schuiframen. Hoogwaardige kwaliteit kost dikwijls ook wat meer, maar de ramen en deuren gaan wel ettelijke jaren langer mee …

Nog een aandachtspunt: het isolatievermogen van je nieuwe ramen en deuren. Hoe beter de isolatie, hoe duurder de aankoop. Maar … je bespaart dan wel veel geld op lange termijn door de energiezuinigheid van je woning. Tot 20% besparing op je energiefactuur!

Gericht advies nodig? Contacteer een Belisol-adviseur.

Wil je een prijsinschatting voor je nieuwe ramen en deuren? Gebruik onze handige online budgetindicator.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen