Hoe onderhoud je aluminium ramen?

Aluminium ramen besparen je een hoop onderhoudskosten, want gemoffeld of geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch en trekt dus geen vuil of stof aan.

In de aluminium profielen treden ook nooit spleten of schilfers op, waarin zich vuil kan ophopen. En schilderen of vernissen is niet nodig.

In een landelijke omgeving volstaat het om de aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. In stedelijk gebied maak je ze best minstens 4 keer per jaar schoon.

Gebruik voor het reinigen van de profielen van je aluminium ramen lauw water met een schoonmaakmiddel, let wel op want niet elk schoonmaakmiddel is geschikt voor het reinigen van je aluminium ramen. Daarom bracht Belisol zelf een shampoo en conditioner op de markt. De Belisol shampoo is een schoonmaakmiddel voor regelmatig gebruik, geschikt voor zowel pvc als aluminium ramen. De Belisol conditioner reinigt en vernieuwt doffe of verweerde lakken en poederlakken. Het is een voedend product voor lakken, poederlakken en kunststoffen. Het brengt de intensiteit van de originele kleur terug en beschermt bovendien tegen verwering. De Belisol conditioner en shampoo zijn verkrijgbaar bij een showroom in jouw buurt.

Schenk elk half jaar aandacht aan de schuifbare delen van je aluminium ramen en deuren. Maak dan ook de openingen voor waterafvoer vrij.

Als je deze tips opvolgt, blijft de tijdloze allure van je aluminium ramen en deuren lang behouden.

Klik hier voor meer informatie over aluminium ramen.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons jou inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen