Strakke aluminium glasgevel in authentieke hoeve

Op zoek naar de natuur en de rust, kwamen Franky en Patrick terecht in deze hoeve aan de rand van een echte plattelandsgemeente. Met behulp van hun architect slaagden ze erin om het authentieke karakter van de hoeve te reconstrueren, maar dan met het comfort en de duurzame materialen van nu.

Tabula rasa

“De woning bestond uit een aaneenschakeling van kleine ruimtes die dienst deden als stalling en berging”, vertelt architect Birger Willaert. “We hebben als het ware alles wat er teveel aan hing, afgebroken en enkel het hoofdvolume behouden. Zo konden we starten met een lege doos en dit opnieuw gaan indelen volgens het plan dat het koppel in gedachten had”.

Interactie met het buitenleven

Aan het linkergedeelte van de woning werd de oorspronkelijke façade behouden en in kalei gezet. De rechterkant kreeg een gevel in afromosia. Door de woning aan de tuinzijde volledig open te trekken en de verticale raamnissen aan de voorzijde, valt een stroom van licht binnen. De grote raampartijen aan de achterzijde van de woning laten het buitenpanorama helemaal tot zijn recht komen. Franky en Patrick wilden dan ook zoveel mogelijk interactie met het buitenleven en dit vanuit elk hoekje in hun woning.

Aluminium glasgevel

Het was snel duidelijk dat ramen in aluminium hier het best zouden passen. De zwarte kleur vormt een harmonieus geheel met de ramen in staal aan de voorzijde. De raampartij werd zo puur mogelijk gehouden, met zo weinig mogelijk zichtbare profielen. Om hieraan tegemoet te komen, werkte Belisol alle profielen zoveel mogelijk in in het plafond en de vloer. Het glas komt ook iets hoger dan het plafond zodat er onopvallend een nis is voorzien voor de gordijnen. De hoeken in het glas werden glas op glas verlijmd.

Stukje paradijs

Met licht en ruimtelijkheid als leidraad bij deze renovatie, slaagden Franky en Patrick erin hun eigen stukje paradijs te creëren. Ze bewijzen dat moderne elementen geen afbreuk hoeven te doen aan het authentieke karakter van een woning.

Ben je ook van plan om nieuwe ramen te laten plaatsen in een authentieke woning? Een Belisol-adviseur bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden. Maak een afspraak bij je thuis voor een oplossing op maat.


©Home Sweet Home - Nick Cannaerts

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen