Kamerbreed schuifraam in vernieuwd appartement

Leonardo en Bram vernieuwden dit appartement in hartje Antwerpen van onder tot boven. In de plaats van het oude aluminium schuifraam kwam er een nagelnieuw schuifraam in een meer hedendaagse uitvoering. Nu verhuren ze de comfortabel ingerichte ruimte aan citytrippers.

De blikvanger is het grote, kamerbrede schuifraam dat een maximum aan licht laat binnenstromen in de slim ingerichte ruimte. En zet je het schuifraam helemaal open, dan krijg je een behoorlijk buitengevoel, zeker als je op de brede vensterbank zit.

Nieuw schuifraam in aluminium

Bram: ”Het voormalige schuifraam was aan vervanging toe. Omdat ik al een paar keer succesvol met Belisol had samengewerkt, nam ik opnieuw contact op voor dit grote schuifraam. We kozen opnieuw voor aluminium. Dat geeft een strakke uitstraling, is erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk.” 

Een schuifraam heeft als voordeel dat er geen openslaande vleugels zijn die ruimte innemen. En via de sleutel in de raamkruk doe je het raam veilig op slot. 

Schaarlift in de smalle straat

“De plaatsing van het nieuwe raam was best wel spannend”, vertelt Bram. “De straat is redelijk smal en we wilden het verkeer niet ophouden. Belisol kwam met een schaarlift omdat deze verticaal naar boven gaat en niet veel plaats inneemt. Het oude raam eruit halen en het nieuwe erin zetten, is in feite heel vlot verlopen.” 

Relatief rustig in hartje Antwerpen

Bram: “Dankzij het dubbel glas hebben de gasten weinig last van het stadsgeluid,  terwijl je toch in hartje Antwerpen zit. De Meir en de Bourla zijn vlakbij, het station ligt op 10 min. wandelen.”

Slim en stijlvol ingericht

Het appartement is niet gigantisch groot, maar wel goed doordacht ingericht. Het biedt alle comfort om één of meerdere nachten in Antwerpen te vertoeven. Bram en Leonardo hebben de indeling, afwerking en keuze van de materialen volledig zelf bedacht. De witte kleur houdt alles luchtig en ruim. De zwarte handgrepen van de kasten, de kussentjes en de spotjes zorgen voor stijlvolle accenten.

Uitstekende reviews

“We kozen ervoor het appartement via Airbnb te verhuren. Als we op vakantie gaan, kiezen we zelf vaak voor deze formule”, licht Bram toe. “We houden van het persoonlijke contact met de eigenaars.”

Het concept centraal gelegen in Antwerpen, stijlvol, kraaknet en betaalbaar slaat duidelijk aan. Het appartement is sinds de paar maanden dat het beschikbaar is bijna continu verhuurd. De gasten van Bram en Leonardo roemen in hun commentaar dan ook de ligging, het nette, mooie en gerieflijke appartement en bovenal de vriendelijke ontvangst.

De keuze van Bram en Leonardo: 

  • Product: aluminium schuifraam 
  • Type: FINO duorail 
  • Glas: dubbel glas 
  • Kleur: wit aan de binnenzijde, naturel aluminium aan de buitenzijde 
  • Een realisatie van Belisol Antwerpen

Wil je graag weten of een schuifraam ook bij jouw woning past? Onze Belisol-adviseurs geven je met plezier advies op maat.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen