Meer halen uit je woning bij verkoop of verhuur

Meer halen uit je woning bij verkoop of verhuur

Meer halen uit je woning bij verkoop of verhuur

“De eerste indruk is cruciaal voor potentiële kopers of huurders”, zegt makelaar Petra Van Damme van Palmers Verzekeringen & Vastgoed in Diepenbeek. Dagelijks leidt ze geïnteresseerde kopers rond in huizen en appartementen. De ramen en deuren zijn een vast puntje op de checklist van de kandidaat-kopers. Verder zijn geuren heel bepalend, net als netheid en licht.

1. Goed isolerende ramen en deuren

Ramen en deuren dragen in grote mate bij tot een aangenaam klimaat in je woning. Ze houden kou, vocht, wind en geluiden buiten. En omdat iedereen weet dat goed isoleren belangrijk is, vragen veel potentiële kopers expliciet naar het EPC-verslag, het Energie Prestatie Certificaat, waarin ook de energiewaarde van de ramen vermeld staat.

Verhuur: ga voor degelijke, onderhoudsvriendelijke materialen

Als je een hoger huurbedrag wil krijgen van je woning, investeer je best in degelijke ramen en deuren. Dan ben zowel jij als de huurder voor tientallen jaren gerust, zowel op het vlak van comfort, onderhoud, isolatie als veiligheid.

Verkoop: ramen en deuren in topconditie

Wil je je woning verkopen? Ook dan bieden onlangs vernieuwde ramen absoluut een meerwaarde. De nieuwste generatie ramen hebben superisolerend glas en degelijke profielen die perfect openen en sluiten. Kies best voor neutrale kleuren zoals wit, crèmekleur, donkergrijs of zwart. Gele, felgroene, rode of oranje ramen zijn een afknapper voor de meeste mensen.

Verkoop oude woning: verbouwen

Gaat het om een oude, afgeleefde woning die je zo wil verkopen, dan laat je het vervangen van ramen en deuren best aan de volgende eigenaar over. Veel kans dat hij of zij de woning eerst grondig gaat verbouwen.

2. Likje verf

Is het al een paar jaar geleden dat je de muren van je woning hebt opgefrist met een likje verf? Dan loont het zeker om ze opnieuw te schilderen. Een neutrale kleur zoals wit of gebroken wit geeft een helder effect en het grootste ruimtegevoel.

3. Maak het gezellig

Een opgeruimd huis met een nette keuken en opgeschudde kussens in de zetel, is heel wat aantrekkelijker dan een ontplofte rommelbende. Verse bloemen in een vaas geven meteen sfeer. En waarom niet een paar kaarsjes aansteken?

4. Veel licht

Ruimtes komen pas helemaal tot hun recht met het juiste licht. En de meeste mensen willen veel licht: laat het daarom volop binnenstromen. Haal rolluiken op, schuif gordijnen open en steek de lichten aan. Zo is de zichtbaarheid optimaal en krijgen bezoekers een welkom gevoel. De technische ruimtes mogen baden in helder licht. In de living of slaapkamer doen schemerlampen het goed.

5. Lekker frisse geur

Geuren zijn super belangrijk. Laat daarom het huis goed verluchten voordat je mogelijke kopers over de vloer krijgt. Zet de ramen zo’n kwartier wagenwijd open. Sommige mensen hebben een hele fijne neus, zij ruiken meteen of er een hond in huis is of wanneer de slaapkamer niet verlucht is. Je kan ook actief aangename geuren verspreiden met een cake in de oven of geurkaarsjes.

6. Niet te veel persoonlijke spullen

Persoonlijke spullen zoals grote foto’s van je kinderen of vakanties haal je beter weg. De bezoeker wil namelijk zichzelf kunnen zien wonen in dat huis of appartement. Hij of zij heeft geen boodschap aan jouw verhalen of belevenissen.

7. Beter bemeubeld

In een bemeubeld huis kunnen potentiële kopers zich beter voorstellen dat ook hun sofa in de woonkamer past en wat de beste plaats is voor de tv. Prop de kamers niet te vol, want dat geeft de indruk dat er weinig ruimte is.

Vermijd rommelkamers, kamers waar er spullen uitvallen zodra je de deur opent. De bezoeker heeft dan geen idee hoe groot de kamer is en kan zich niet voorstellen welke bestemming hij of zij er zou aan geven. Hij of zij is enkel onder de indruk van de rommel.

8. Interesse? Afspraak asap

Krijg je een kandidaat-koper aan de lijn, maak dan zo snel mogelijk een afspraak. De kandidaat heeft zijn zinnen op deze woning gezet en wil ze meteen zien. Door snel een afspraak te maken hou je het contact warm.

Gratis advies aan huis

Wil je meer winst uit je woning die je wil verhuren of verkopen halen met nieuwe ramen en deuren? Maak dan een afspraak met je Belisol-adviseur. Die komt volledig vrijblijvend kijken naar je woning en geeft gratis advies.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen