Nieuwe ramen kopen: waaraan moet ik denken?

De juiste ramen kiezen voor je woning is niet altijd eenvoudig. Welk materiaal moet ik kiezen? Zijn er bepaalde aspecten waar ik extra aandacht aan moet schenken? Voor welk soort glas kies ik best? Verschillende vragen om over na te denken. Met deze checklist ontdek je de voornaamste aandachtspunten.

1. Materiaal

Heb je al beslist welk materiaal je mooi vindt passen voor je huis? Houten, aluminium of pvc ramen? Sta ook even stil bij de isolatie, het onderhoud en de veiligheid van elk materiaal. Meer informatie vind je alvast op onze pagina Ramen.

2. Type raam

Op welke plek komt het raam? Voor het terras kan een schuifdeur bijvoorbeeld handig zijn. Of moet het raam draaien en kantelen, naar binnen of buiten, links of rechts? De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Denk ook eens aan de doorgang in de ruimte of eventuele meubels die al dan niet in de weg staan.

3. Zonwering

Bedenk even waar je binnen het meeste zonlicht krijgt. Dat is leuk in de winter, maar kan té veel warmte geven in de zomer. Dan komt zonwering van pas: rolluiken, lamellen, screens, zonwerende beglazing, … allerlei mogelijkheden!

4. Beglazing

Dat je minstens dubbele beglazing neemt voor nieuwe ramen, is niet meer dan logisch. Maar je kan zelfs kiezen voor hoogrendementsglas voor een perfecte isolatie. Of veiligheidsglas om je nog beter te beschermen bij inbraak. Of is driedubbele beglazing de investering waard voor je woning? We geven je natuurlijk graag meer uitleg op de bouwbeurs.

5. Ventilatie

Sinds 2006 is ventilatie verplicht bij nieuwbouwwoningen en renovaties. Gaan jullie voor mechanische of natuurlijke ventilatie? Belisol kan natuurlijk ventilatieroosters voorzien bij de installatie van je nieuwe ramen. Je Belisol-adviseur bespreekt het graag met je!

Heb je graag advies op maat? Je Belisol-adviseur praat graag je keuze door met jou bij je thuis of in de dichtsbijzijnde showroom.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons jou inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen