De voordelen van zonwerend glas

Veel licht in je woning krijgen via grote ramen, klinkt als muziek in je oren? Dat is natuurlijk een groot deel van het jaar erg aangenaam, behalve op hete dagen. Dan wordt de ruimte al vlug een serre. Belisol lost dat probleem graag voor je op. Door een luifel, screens of zonwerend glas te installeren …

Voordelen van zonwerend glas

Wat is zonwerend glas precies? Het gaat eigenlijk om een laagje metaaloxide op je glasraam. Op het glas worden fijne ijzerdeeltjes (FE2O3) aangebracht, waardoor het glas minder doorzichtig wordt en de zonnestralen gedeeltelijk reflecteert. Het type metaal en de dikte van de aangebrachte laagjes bepalen de mate van transparantie.

Zonwerend glas is dus een soort verbeterd hoogrendementsglas. In de zomer houdt het de warmte buiten en in de winter beperkt het je warmteverlies. Goed om de EPB-normen te halen!

Soorten zonwerend glas

Klein nadeel van sterk zonwerend glas is dat je ’s winters niet optimaal van de warmte van de zon kan genieten. Een compromis is dan 4-seizoensglas. Dat is licht zonwerend (G50). Ideaal als je het binnen niet te donker wil maken en in de winter niet te veel wil verwarmen.

‘Gewoon’ hoogrendementsglas laat ongeveer 70% van het zonlicht door. Neem je hoogrendementsglas G50, dan is het licht zonwerend. Ga je tot G38, dan laat het glas slechts 38% zon door.

Wil je een zonwerend dakraam, dan kies je best voor zonwerende coating of glas met een lage g-waarde.

Meer weten over zonwering? Vraag raad aan je Belisol-adviseur.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen