Dilemma: 1 groot raam of 3 kleine?

Ga je (ver)bouwen? Dan moeten er heel wat knopen doorgehakt worden. Een dilemma waar je voor staat is de keuze van de ramen. Want wat is nu het slimst? Grote of kleine ramen? We vroegen het aan Veerle Merchiers, zaakvoerder van Belisol Kortrijk.

Vragen als “Is een klein raam beter, duurzamer of steviger dan een groot?” krijgt Veerle regelmatig. Samen met de klant gaat ze steeds op zoek naar de beste optie voor elk raam in je huis. De keuze hangt namelijk niet enkel af van je persoonlijke smaak. Veerle zet de belangrijkste factoren op een rijtje.

Het materiaal

Veerle: “Sta eerst even stil bij het materiaal dat je verkiest voor je je keuze maakt voor grote of kleine ramen. Aluminium is een licht, hedendaags materiaal. Perfect voor erg grote ramen, want ongeacht de grootte blijft het kader dun en heel sterk. Als je toch liever pvc of hout wil, kan dat, maar dan moet je niet voor extreem groot kiezen.”

Isolatie en energie

Veerle: “Het voordeel van kleine ramen is dat ze minder koudebruggen hebben. Toch maakt dat tegenwoordig nog maar weinig verschil. Je lost het warmteverlies bij grote ramen perfect op dankzij hoogrendementsglas en warm-edge afstandshouders.”

Veiligheid

Veerle: “Alle Belisol ramen – klein en groot – zijn optimaal beveiligd tegen inbraak, brand, e.d. dankzij meerpuntsluitingen, paddenstoelnokken, enz. Als je voor kleine ramen kiest, heb je natuurlijk wel meer sluitpunten, dat is logisch.”

Prijs-kwaliteit

Veerle: “Natuurlijk kan je stellen: hoe groter, hoe duurder, vooral als je een groot schuifraam wil. Toch spelen ook het materiaal en de uitvoering een rol. Vele, kleine aluminium ramen of één groot vast pvc raam? Het beïnvloedt de prijs.”

Conclusie: laat je adviseren! Elke situatie is anders en vraagt om een andere benadering naargelang je wensen en het budget. Je Belisol-adviseur bekijkt je dossier graag in detail om je vervolgens de beste mogelijkheden voor te leggen.

Neem contact op met een Belisol-adviseur in je buurt of maak een afspraak bij je thuis.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen