Extra veiligheid met alarmsystemen voor ramen en deuren

Veiligheid is van essentieel belang. Daarom maken we het inbrekers zo moeilijk mogelijk met een uitstekende standaardbeveiliging van ramen en deuren en extra inbraakwerende pakketten. Wist je dat je jouw alarmsysteem ook kan koppelen aan de ingebouwde magneetcontacten?

Als specialist in ramen en deuren is veiligheid voor ons van groot belang, dat is niet meer dan logisch. Kies je voor een Belisol-product, dan garanderen we je dus niet enkel knap design en stevig materiaal maar ook hang- en sluitwerk van topkwaliteit.

Onze standaardbeveiliging bestaat uit:

  • Inbraakvertragende stalen sluitnokken: paddenstoelvormige nokken die beter vasthaken dan gewone pinnen
  • Meerpuntsluitingen: de raamvleugel wordt op meerdere plaatsen verankerd met een aantal sluitnokken, afhankelijk van de afmetingen van het raam.
  • Een driepuntshaakslot: slot dat op drie verschillende plaatsen in het deurkader haakt
  • Glaslatten die het glas onzichtbaar bevestigen aan de binnenkant van het raam.

Stijn Guilliams, product manager bij Belisol: “Optioneel voorzien we ook gelaagd glas – met één of meerdere folies waardoor het glas bij een inslag niet uiteenvalt –, een groter aantal sluitpunten en andere inbraakwerende maatregelen.”

Magneetcontacten met alarm

Wil je helemaal op veilig spelen? Dan kies je voor een alarmsysteem gekoppeld aan speciale magneetcontacten in je ramen en deuren. Hoe dat werkt, leggen Stijn Guilliams van Belisol en Raf Jansen van Luco - specialist in security & home technology - je uit.

Raf Jansen: “We merken dat meer en meer mensen zich willen beschermen tegen inbrekers. Een eerste hulp is dan een sensor die aan de buitenkant van je huis beweging detecteert. Als men dan toch tot bij je raam of deur geraakt, komen magneetcontacten goed van pas.”

“Simpel gesteld gaat het om een contactje in de deurstijl, het raamkader of de garagepoort en een magneet in het openslaande of schuivende deel. Zo houd je gemakkelijk ongewenst bezoek buiten. Zodra iemand het raam of de deur opent, gaat het alarm af. Dat alarm kan je trouwens enkel inschakelen als alles gesloten is.”

Stijn Guilliams: “Het is voor ons nuttig om weten of je al dan niet een alarmsysteem gaat aankopen. We kunnen de magneetcontacten namelijk al inbouwen in de ruwbouwfase. Dat bespaart je werk en tijd achteraf. In de keuze van beveiligingsspecialist ben je nadien natuurlijk vrij.”

Domotica: nog meer voordelen

Raf Jansen: “Magneetcontacten maken je het leven ook gemakkelijker. Denk maar aan het gebruiksgemak: je kan zelf steeds zien welke ramen en deuren nog niet gesloten zijn. Of we kunnen het koppelen aan domotica. Dan stel je het bijvoorbeeld zo in dat het licht aangaat als je de garagepoort opent of dat de verwarming uitvalt als je een raam opent.”

Handig toch?

Neem contact op met een Belisol-adviseur in je buurt voor advies op maat.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen