Inbraakwerende kozijnen

10 tips voor inbraakbeveiliging ramen en deuren

De zomerse dagen zijn weer aangebroken en je kijkt ongetwijfeld al uit naar je welverdiende vakantie. Voor je vertrekt richting ontspannende oorden, zorg je best voor een optimale inbraakbeveiliging van ramen en deuren. Je wil je woning immers in dezelfde staat terugvinden bij thuiskomst. Wij geven je alvast 10 nuttige adviezen.

1. Verlicht je woning

Ook als je er niet bent, is het van belang je huis te verlichten. Zet timers op je lampen of televisietoestel zodat ze vanzelf aangaan en het lijkt alsof er iemand thuis is.

Denk daarnaast aan verlichting van de donkere kanten van je woning. Inbrekers willen immers niet gezien worden door de buren en voorbijgangers. Buitenverlichting met bewegingssensoren is dan ideaal.

2. Geef een bewoonde indruk

Ben je langere tijd weg, zorg dan voor een bewoonde indruk. Laat iemand je brievenbus leegmaken en de rolluiken op- en neerlaten. Of vraag familieleden of buren om je gras te maaien.

3. Maak er geen etalage van

Als ongewenste gasten allerlei waardevolle zaken door je ramen zien, zet je hen nog meer aan om in te breken. Maak dus geen etalage van je ramen. Ook lege dozen van televisies of andere interessante elektronica zet je beter niet op de stoep, want iedereen ziet precies wat er in huis is.

4. Berg ‘nuttige’ materialen op

Wie materiaal zoals hamers, stenen en metalen staven laat slingeren rond het huis of in de tuin maakt het wel heel makkelijk voor inbrekers. Met je eigen ladder of via de afvalcontainer komen ongewenste bezoekers zo op het dak.

5. Laat je sleutel niet op de deur

Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur hangen. Dieven schrikken er niet voor terug het glas kapot te slaan of er een gat in te zagen. Dan steken ze hun hand door het gat en openen de deur met je sleutel.

6. Sluit je ramen en deuren volledig

Sluit je ramen volledig als je weg bent. Laat ze ook niet op kiepstand staan, want dat maakt binnenkomen voor inbrekers een stuk eenvoudiger. Ook betalen sommige verzekeraars gestolen bezittingen en de aangerichte schade dan niet terug. Zelfs niet als de inbreker via een andere plek je huis is binnengedrongen dan via het raam dat op kiepstand stond.

7. Vraag hulp van je buren

Een goede buur is beter dan een verre vriend en dat geldt zeker voor de beveiliging van je woning. Elkaars huis in de gaten houden als de ander er niet is, geeft een gerust gevoel. En mocht je iets verdachts zien, dan kan je meteen de politie verwittigen.

8. Laat de hond waken

Een waakhond werkt misschien nog wel het beste voor het afschrikken van inbrekers. Uiteraard op voorwaarde dat je graag een hond in huis hebt.

9. Installeer een alarmsysteem

Huizen die beveiligd zijn met een alarm zijn veel minder aantrekkelijk voor inbrekers. Met behulp van buitencamera’s kan je perfect in de gaten houden wat er allemaal rond je huis gebeurt.

10. Kies voor rolluiken

Rolluiken vormen een extra barrière tegen ongewenste gasten. Ze kunnen met een timer automatisch op- en neergelaten worden.

Voor Belisol is inbraakpreventie uiteraard een grote bekommernis. Daarom beperken we het risico op inbraak tot een minimum met onze ramen en deuren. Wil je graag meer weten? Neem contact op met je Belisol-adviseur!'

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen