Holux hefschuiframen voor Virginie Claes

Prachtig zicht op de tuin en makkelijke doorgang van de keuken naar het terras, dat is het resultaat. Virginie Claes liet haar woning volledig renoveren en rekende voor de schuiframen op Belisol. Een project waar we natuurlijk graag aan meewerkten!Een perfect geslaagde verbouwing met imposante Holux schuiframen voor de woning van Virginie Claes. Een mooie en handige doorgang naar het overdekte terras!

Hefschuiframen van vloer tot plafond

Voor ex-miss België Virginie Claes is het zalig thuiskomen in haar gerenoveerde woning uit 1956. Zeker nu ze via twee grote schuiframen zo op het overdekt terras kan.

Virginie: “De tuin achteraan ligt aan de noordkant. Eigenlijk kwamen we er tot voor kort bijna nooit. Daar wilden we verandering in brengen. We lieten twee muren uitkappen en vervangen door grote hefschuiframen, van vloer tot plafond. Ondanks de grootte van de schuiframen laten ze zich trouwens erg vlot bedienen”

Strak zwart aluminium en vliegramen

Bij de keuze van materiaal en kleur lieten Virginie en haar man Bernard Cops zich begeleiden door hun Belisol-adviseur in Hasselt. Hun oog viel op strakke, zwarte Holux hefschuiframen in hoogwaardig aluminium met het bekende smalle middenprofiel. Dat contrasteerde mooi met het witte interieur. Door het hulpveersysteem til je de zware ramen moeiteloos uit het slot.

Virginie: “De vliegramen in zwart gaas namen we er meteen bij. Via een handig uitreksysteem zie je ze enkel zitten als je ze nodig hebt. In gesloten stand kunnen de vliegenramen moeiteloos weggenomen en opgeborgen worden.”

Overdekt terras met lichtschacht

Omdat het terras noordgericht is, lieten Virginie en Bernard het overdekken. Ook terrasverwarming is voorzien zodat ze op frissere avonden nog steeds fijn buiten kunnen zitten. Voor de renovatie werkten ze samen met Vincent Cops, broer van Bernard.

Virginie: “Het is verrassend hoe architecten naar je woning kijken. Zo stelde Vincent onder andere voor om de keukenruimte te vergroten door er een open keuken van te maken. Dat kon door het toilet te verplaatsen en toegankelijk te maken vanuit de inkomhal.”

Plaatsing hefschuiframen: Belisol-vakwerk

De plaatsing van de hefschuiframen gebeurde heel vlot. Indrukwekkend om de vakmannen van Belisol aan het werk te zien als een geolied team. Zeker de kleine Louis (3,5 jaar) wilde niets missen van het spektakel. De nieuwe schuiframen werden met een kraan over de haag getild.

Opzet geslaagd!

Virginie: “We zijn heel tevreden met het eindresultaat en beleven er elke dag plezier aan. De verschillende ploegen, zoals die van de keuken, de ramen en het terras hebben echt goed samengewerkt. Het is een plezier om zo te kunnen verbouwen.”

Plan je een renovatie? Neem contact op met je Belisol-adviseur voor persoonlijke begeleiding bij je project!

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen