Vijf aandachtspunten bij het kiezen voor pvc, aluminium of houten ramen

Waar moet je op letten bij de materiaalkeuze van je ramen? Wij sommen vijf belangrijke aandachtspunten voor je op, zodat je makkelijker de voordelen en nadelen kunt vergelijken. Je Belisol-adviseur helpt je graag verder.

1. Architectuur

Voor een landelijke of pastoriestijl liggen houten ramen of PVC ramen in houtlook voor de hand. Maar er bestaan ook aluminium ramen die perfect passen in deze bouwstijl. Aluminium ramen geven veelal een krachtige strakke industriële look en hebben als voordeel dat je raamprofielen licht en smal kunt houden. En ondanks de vooroordelen die over pvc ramen bestaan, kun je zeker met de mogelijke aluminiumimitaties ook met pvc ramen een strakke en moderne look aan de architectuur van je woning geven.

2. Toepassing

Voor extra grote raamoppervlakten kies je best voor aluminium kozijnen.

3. Isolatiewaarde

Hout is van nature een sterke isolator. Hoewel hout het beste isoleert, blijven aluminium en pvc ramen niet ver achter. De Belisol-profielen voor aluminium en pvc ramen bestaan uit 4 tot 5 kamers en minstens 3 dichtingen die een hoge isolatiewaarde opleveren. We werken met dikkere profielen van 70mm tot 88mm waardoor je bovendien voor het sterk isolerende hoogrendementsglas kunt kiezen.

4. Onderhoud

Hout vraagt zonder meer het meeste onderhoud. Aluminium en pvc ramen hoef je nooit te schuren, verven, vernissen of lakken. De moderne spuittechnieken zorgen er op ecologisch verantwoorde wijze voor dat je houten ramen toch onderhoudsarm zijn. Aluminium en pvc-vensters zijn van nature onderhoudsvriendelijk.

5. Budget

Aangezien we hier spreken over maatproducten, hangt veel af van de afwerking die je kiest voor je ramen en deuren. Laat je goed begeleiden door vakmensen opdat je de juiste keuzes maakt.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen