Holux-ramen en -deuren op maat in Herve

Een bijzonder huis in pleisterkalk met uitzicht op de prachtige vallei en het doodlopende straatje Trou du Loup, dat is het dagelijkse decor voor Brice en Valérie Leidgens en hun 3 dochters. Een uniek uitzicht dat extra in de verf wordt gezet door het architectonische potentieel en de speciaal ontworpen aluminium ramen.

Holux zorgt voor isolatie, veiligheid en esthetiek

Brice staat aan het hoofd van een bedrijf dat gespecialiseerd is in buiteninrichting en tuinontwerp. Sleutelwoorden bij de renovatie zijn voor hem: optimalisering, ruimte en uitzicht. De uitdaging? De uitzichtpunten in alle ruimtes behouden en vermenigvuldigen.

Het soort uitdaging waar David Edelberg van Belisol Herve van houdt. "Een renovatie van deze omvang is de ideale kans om alle troeven van het raamwerk te combineren: isolatie, veiligheid en esthetiek", zegt David. Duidelijke argumenten in lijn met het Holux-gamma van Belisol. Het zijn allemaal elementen die het uiteindelijke resultaat elegantie en een tijdloos karakter geven.

Aluminium ramen met dubbele beglazing

Voor Brice was aluminium een vanzelfsprekende keuze om de hedendaagse, strakke stijl die hij aan het huis wilde geven, te benadrukken. "Behalve voor het esthetisch aspect, heb ik voor een robuust, isolerend materiaal gekozen dat bovendien 100% recycleerbaar is."

"Ik raadde hen dubbele beglazing aan, uitgerust met ‘warm edge’-technologie voor de beste energieprestatie. Deze thermische afstandshouders beperken het warmteverlies nog meer”, zegt David Edelberg van Belisol Herve.

Panorama en privacy met screens

De woonkamer biedt het meest indrukwekkende uitzicht op de vallei. Belisol hield rekening met de inrichting van de woning door screens te plaatsen, een soort van geperforeerde gordijnen die inkijk verhinderen en de warmte buitenhouden als het mooi weer is.

“De ideale oplossing om onze privacy te behouden en tegelijk te genieten van het uitzicht én een ideale binnentemperatuur”, vertelt Brice.

Belisol Belofte

De renovatie ging van start in 2016. Iedere vakman werkte op basis van een planning opgesteld voor 10 maanden. Een van de meest opmerkelijke installaties is waarschijnlijk de enorme aluminium schuifdeur van 6,38 m bij 2,60 m.

“De Belisol-teams, die een belangrijke rol speelden in het project, respecteerden altijd de afgesproken termijnen, tot op het uur. Van de opmetingen tot de afwerking. Zelfs een lastminutewijziging kon perfect”, zegt Brice.

Dit renovatieproject in detail

  • 1 deur, 2 schuifdeuren en 16 ramen
  • Profielen van Holux
  • Zwartgrijs (RAL 7021) mat gestructureerd
  • Hoogrendementsbeglazing (Ug 1,0)
  • Zwarte ‘warm edge’- afstandhouder

Meer fascinerende renovatieprojecten vind je in Belisol Magazine. Krijg je gratis exemplaar!

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen