Smart home: slimme domotica maken je leven makkelijker

Ken je smart home? Met deze domoticasystemen zijn alle technieken van je huis met elkaar verbonden: toegangspoort en voordeur, verlichting, verwarming, beveiliging, zonwering ... En jij kan dit alles besturen met je smartphone. Als je thuis bent of van op afstand.

Uiteraard kan je heel wat zaken automatiseren en laten samenwerken, zodat de lampen elke dag aangaan als het donker wordt. Of de verwarming die automatisch rekening houdt met de buitentemperatuur. De grote troeven van smart home zijn duidelijk: je comfort en veiligheid nemen toe en je energieverbruik daalt.

De nieuwste slimme oplossingen:

1. Voordeur openen zonder sleutel

    Je kent het wel: je hebt net boodschappen gedaan en komt met je handen vol bij je voordeur aan. Waar is die huissleutel? Met een keyless slot is dat verleden tijd. Zodra je de deur nadert, met je smartphone op zak, gaat de deur automatisch voor je open. En wil je de poetsvrouw elke vrijdag binnenlaten terwijl jij op je werk bent? Ook dat kan.

    2. Raamcontacten slaan alarm als het raam opengaat of openstaat

     Via raam- en deurcontacten kan je op je smart home app zien welk raam of deur openstaat. Heb je een raam laten openstaan, dan helpt de app je kosten te besparen door de verwarming lager te zetten. Wordt er plots een gesloten raam geforceerd terwijl je niet thuis bent, dan krijg je meteen een bericht.

     3. Zonwering hoger of lager

      Ook je zonwering kan je bedienen via smart home oplossingen. Schijnt de zon iets te enthousiast naar binnen, dan gaat de zonwering naar beneden. Is het nu wat donker binnen? De verlichting steekt automatisch een tandje bij. Als je ziet dat er onweer aankomt, laat je de zonwering weer omhoog gaan.

      4. Verwarming haarfijn regelen

       Ben je een paar dagen weg, dan volstaan een paar kliks om de verwarming gedurende die tijd een paar graden lager te zetten. Op de terugweg laat je je huis een paar uur op voorhand opwarmen. Zo kom je thuis in een aangename temperatuur.

       5. Verlichting geeft bewoonde indruk

        Ook de verlichting in en rond je huis kan je regelen met smart home oplossingen. Het is een goed idee om op avonden dat je niet thuis bent enkele lichten te laten branden in en om je huis. Zo houd je inbrekers op afstand. Wanneer je de lampen laat aangaan, kies je helemaal zelf.

        Wil je samen met je nieuwe ramen en deuren ook smart home oplossingen laten installeren? Vraag raad aan een Belisol-adviseur bij jou in de buurt.

        Belisol magazine

        Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

        Gratis magazine

        Onze showrooms

        Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

        • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
        • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
        • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
        • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen