Strakke aluminium ramen in oude hoeve

Stijl, smaak en budget kunnen verschillen, maar het is vooral je eigen persoonlijkheid die ervoor zorgt dat je je plek vindt. Els en Bert gingen in 2013 de uitdaging aan om een oude hoeve volledig te renoveren. Het resultaat? Een lichte, ruime gezinswoning met strakke aluminium ramen.

Contrasten

Els wist de landelijke uitstraling van de hoeve perfect te combineren met hedendaagse accenten. “De hoeve dateert uit 1868. We hebben de bloedmooie gevel gelukkig kunnen bewaren, wat meteen heel wat charme uitstraalt. Voor de ramen en deuren kozen we voor strak, modern zwart aluminium.”

De slanke Holux-profielen contrasteren met het landelijke van de hoeve: “Dat maakt het geheel wat frisser en moderner. Het zwart van het raam komt ook binnen terug, maar we kozen ook voor sobere, rustgevende kleuren en materialen. Veel wit, bleek hout, marmerpatronen ... met af en toe een vleugje kleur. Samen met de grote raampartijen zorgt dit voor een aangename, rustige leefruimte.”

Ruimte voor iedereen

“Als samengesteld gezin moet je met een aantal persoonlijkheden rekening houden. Iedereen moet zich thuis kunnen voelen natuurlijk. Daarom is de stijl van ons huis soms wat eclectisch en dat zal altijd wel een beetje zo blijven. Het is fijn dat iedereen zich kan herkennen in het interieur. Omdat dezelfde kleuren en materialen vaak terugkomen, past alles toch bij elkaar.”

Samen genieten

“Mijn lievelingsplek in huis is aan de eettafel, waar de twee enorme raampartijen uitgeven op onze tuin. Hier eten we samen, maken de kinderen huiswerk, spelen we spelletjes ... Het is ook de plek waar ik zelf werk en waar ik mijn schildersezel zet als ik alleen ben”, besluit Els.

De keuze van Bert en Els

  • Product: 10 ramen, 2 deuren, 2 grote dubbele deuren
  • Type: Holux
  • Kleur: zwart, RAL 9005
  • Glas: dubbel glas hoogrendement Ug = 1,0
  • Een realisatie van Belisol Aalst

Tip: benieuwd welk materiaal en welke kleur passen bij jouw gevel? Test het uit met onze raamsimulator

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen