Deuren op maat

Tips voor deuren op maat

Ga je renoveren of bouwen, dan wil je graag deuren die passen in het totaalplaatje. Een standaard maat voor je deur kan altijd, maar er zijn nog zoveel andere knappe opties. Een deur op maat kan dan het antwoord zijn.

Je voordeur: de eerste indruk

Je voordeur is in feite het visitekaartje van je woning. Meteen, nog voor je gasten binnenkomen, geef je een eerste indruk: strak en gestructureerd, warm en charmant, fel en opvallend, trendy of toch liever klassiek … Aan jou de keuze in welke sfeer je jouw gasten wilt verwelkomen of welke kant je meteen van jezelf wilt tonen. Dankzij maatwerk kan je je voordeur namelijk perfect personaliseren en gaan voor de stijl die bij je woning past.

Pvc, aluminium of houten voordeur?

Naast de stijl, is ook het materiaal van je voordeur erg belangrijk. Welke kenmerken zijn voor jou doorslaggevend?

- Focus op onderhoud

Pvc, aluminium en hout zijn tegenwoordig zo gemaakt en behandeld dat het onderhoud van de deur tot een minimum herleid wordt. Veel werk zal het je sowieso niet meer kosten. Maar er zijn wel enkele verschillen qua materiaal. Topper qua onderhoudsvriendelijkheid is pvc, met op plaats 2 aluminium en hout op 3.

- Optimale isolatie

Primeren de hoge isolatiewaarden, dan is een houten voordeur op maat een goed idee. Hout is namelijk van nature een perfecte isolator. Aluminium en pvc deuren staan dan wel niet op één, maar isoleren ook zeer goed.

- Grote oppervlakte en keuzemogelijkheden

Of misschien is het allerbelangrijkst voor jou de keuze aan kleuren. Die is het grootst bij aluminium buitendeuren. Dit materiaal is trouwens ook uitstekend voor grote, slanke profielen.

Glas en afwerking voor je buitendeur op maat

Heb je beslist in welk materiaal je het profiel wilt, dan kan je de afwerking gaan bepalen. Je kan de voordeur jouw stijl geven door discrete details toe te voegen of net een statement maken met een markante voordeur. Al gedacht aan een grote glazen deur op maat, een klassieke voordeur maar dan met een hoge vide erboven of een atypische designvoordeur?

Wil je graag een deur op maat bestellen? Bekijk dan gerust eens verschillende referenties en laat je adviseren om jouw voordeur zo bijzonder te maken als je maar wil!

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen