Opbouw raam

Wat zijn de verschillende onderdelen van een raam?

Een raam lijkt misschien eenvoudig wat de vorm betreft, maar is eigenlijk best een ingewikkelde constructie. Verschillende onderdelen en compartimenten zorgen voor een goede isolatie en bescherming tegen inbraak. We leggen uit hoe een raam precies is opgebouwd.

Belisol isolatie, een mooie energiebesparing

Natuurlijk willen we vermijden dat vocht, wind en koude binnenkomen via de ramen. Daarom voorziet Belisol elk raam van een degelijke isolatie dankzij dubbel isolatieglas, een warm-edge afstandhouder en de nodige dichtingen.

Goed geïsoleerde ramen gaan trouwens ook warmteverlies en bijgevolg energieverlies tegen. Een mooie besparing! Voor extra isolatie kan je zelfs kiezen voor drievoudig, superisolerend glas.

Waterafvoer bij Belisol-ramen

Ook EPDM-dichtingen maken deel uit van een Belisol-raam. Klinkt complex? We leggen het je even uit. EPDM staat voor ethyleen, propyleen, dieen en monomeer, de samenstelling van een buitengewoon sterk synthetisch rubber. Daardoor zijn deze dichtingen bestand tegen lekkages en allerlei extreme weersomstandigheden. Bovendien heeft elk raam een standaard afwateringssysteem.

Stevige ramen

Uiteraard zijn onze ramen perfect van kwaliteit. Ze zijn verstevigd met gegalvaniseerde stalen versterkingen of met glasvezelstrips zodat de profielen toch licht blijven. De verschillende compartimenten tussen het stelraam en het glas voorzien je raam van extra versteviging.

Perfecte afwerking

Tot in het detail bepaal je verder zelf het uitzicht van je ramen. Bij ons Futura-gamma zijn de verstekken bijvoorbeeld afgewerkt met haast onzichtbare naden. Ook de scharnieren kunnen we wegwerken.

Meer details over onze ramen? Neem contact op met je Belisol-adviseur!

Opbouw raam

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen