5x inspiratie: boeken over interieur en renovatie

Wie bouwt, verbouwt of herinricht, kent het gevoel …Wat kies ik uit het gigantische aanbod aan kleuren, materialen en meubilair? Welke inrichting past best bij mijn stijl en mijn woning?

Deze vijf interieurboeken geven je alvast een duwtje in de goede richting. De prachtige foto’s, handige DIY-tips, creatieve oplossingen en originele combinaties zetten je op weg om je eigen, unieke thuis te creëren.

Think Rural, breng rust in je interieur

Auteur Piet Swimberghe en fotograaf Jan Verlinde weten steeds weer de meest verrassende plekjes te vinden. In dit boek – het derde deel van hun Think-reeks – gingen ze volop voor warme interieurs met een moderne touch.

De 21 interieurs in Think Rural bieden een heleboel inspiratie aan hen die helemaal tot rust willen komen. Op zoek naar authentieke details? Verkies je rust en sfeer boven hypes en trends? Droom je van een opgeknapte hoeve of karakteristiek herenhuis? Dan vind je zeker je gading binnen deze tijdloze, sfeervolle selectie.

Think Rural, Piet Swimberghe en Jan Verlinde

Grootse kleine kamers


Small Homes, Grand Living toont je hoe je van een beperkte ruimte toch een gezellige, efficiënte plek maakt. Zo zie je in dit boek onder meer hoe een familie van vier een eenkamerflat in de stad inricht.

Alle projecten en huizen zijn schoolvoorbeelden van slim opbergen, multifunctionele ruimtes en een beetje out-of-the-box-denken. Zelfs de keuze van je ramen speelt een rol. Want je hebt niet veel ruimte nodig om een sfeervolle thuis te creëren.

Small Homes, Grand Living: Interior Design for Compact Spaces

Groen in huis

Je hoeft niet langer landelijk te wonen om een stukje groen te zien. In steeds meer steden vind je gezellige stadstuinen, gemeenschappelijke moestuinen en vensterbanktuintjes. Evergreen toont hoe mensen over de hele wereld de natuur terug in huis halen.

Een huis bomvol kamerplanten, balkons waar je je kruiden ziet groeien, prachtige bloemencreaties ... Er zijn veel manieren om je woning een groene toets te geven. Je vindt in dit boek niet enkel foto’s maar ook tips om zelf de handen uit de mouwen te steken. Welke planten hebben weinig zon nodig? Wat kan je kweken op je dak? Hoe maak ik van mijn balkon een minimoestuin?

Evergreen. Living with plants

Inrichten met een serieus vleugje persoonlijkheid


Wonen zoals je bent, bewijst dat je niet altijd zomaar trends hoeft te volgen om een uniek interieur te creëren. Een vleugje persoonlijkheid toevoegen is vaak genoeg. Bieke Claessens werkt al meer dan 20 jaar als interieurfotografe en styliste. Ze kwam dus al in veel huiskamers langs en was vaak aangenaam verrast door de inrichting van de ruimtes.

In dit boek verzamelde ze haar favoriete beelden. Naast de prachtige foto’s, geeft Claessens in dit boek ook een heleboel praktische tips mee. De eenvoudige beelden, adviezen en creatieve interieurs geven je meteen zin om zelf aan de slag te gaan.

Wonen zoals je bent - Interieurs met een ziel, Bieke Claessens

Snelcursus Deens design

Denemarken kent een lange designtraditie die over de hele wereld fans kent. Van de sobere houten meubels uit de jaren 50 tot hippe New Nordic merken als Hay en Muuto: Scandinavië blijft inspireren.

Lars Dybdahl, hoofd Onderzoek bij het Designmuseum Danmark in Kopenhagen, geeft je een uitgebreid overzicht van al die iconische ontwerpen. Aan de hand van objecten en ontwerpers schetst hij de hele Deense designgeschiedenis. De vlinderstoel van Fritz Hansen, de futuristische hanglampen van Poul Henningsen, de blauwwitte borden van Royal Copenhagen ...

101 Danish Design Icons, Lars Dybdahl

Meer boeiende artikels vind je in ons laatste magazine, uitgegeven ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Belisol. Vraag je gratis exemplaar aan. Of doe je liever online inspiratie op? Neem dan een kijkje op onze blog over ramen en deuren.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen