7 onmisbare tools van de Belisol-plaatsers

Je laat ramen plaatsen door Belisol? Op de dag van de plaatsing komt een team vakmannen aangereden met een busje en allerlei werkmateriaal. Maar waarvoor dienen die spullen precies? En wat biedt de Mercedes-Benz Sprinter?

1. Vele handen én glaszuigers maken licht werk

Glaszuigers zijn ideaal om grote ramen makkelijker te dragen. De rubberen zuignappen worden luchtledig geduwd tegen het raam en dienen dan als handvat. Door meerdere glaszuigers te gebruiken, kan een team samen het raam dragen.


2. Goede maten door de rolmeter

Zonder een rolmeter kan je simpelweg niet werken als ramenplaatser. Natuurlijk gaat de opmeter grondig te werk en wordt de offerte dan correct opgesteld. Ook tijdens het plaatsen van de nieuwe ramen rolt onze vakman verschillende keren de meter uit: vóór het uitbreken van de oude ramen en nadien om de juiste positie te meten.

3. Gaatjes vullen met siliconenpistool

De Belisol-plaatser gebruikt altijd een siliconenpistool om de ramen langs het kader mooi af te kitten. Je wil immers geen kieren waarlangs vocht of koude kan binnendringen. Vooral aan de buitenkant is er silicone nodig wanneer de muur niet recht is.

4. Glaslepel zorgt voor hefboomconstructie

Wanneer je nieuwe raam in het kader zit, moet de plaatser het nog goed vastklemmen door er kleine blokjes tussen te stoppen. Om dat te kunnen doen, tilt hij het raam nog even op met de ‘glaslepel’ – die werkt dus als een kleine hefboom.

5. Montagekussen of bloeddrukmeter?

Het lijkt op een bloeddrukmeter maar het is een montagekussen. Montagekussens stop je eerst ergens tussen en pomp je dan op, zodat je ruimte hebt om te boren of om iets tussen de kier te stoppen. Zo krijgen we alles tot op de millimeter op gelijke hoogte geplaatst.

6. Dekens: niet voor een dutje

De dekens die in het Belisol-busje liggen, dienen om je vloer te beschermen. De plaatsers zetten er hun gereedschapskist of ander zwaar materiaal op zodat ze geen krassen of putten maken. Een deken komt ook van pas om je meubels te beschermen tegen stof.

7. Spannend met de lijmklem!

Met een lijmklem drukt de vakman twee losse elementen tegen elkaar. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer hij verschillende ramen aan elkaar moet koppelen. De lijmklem trekt ze samen en houdt ze tijdelijk vast, zodat de plaatser ze intussen goed kan installeren.

Bestelwagen Belisol: Mercedes-Benz Sprinter

• 4x2 aandrijving

• 120 kW motorvermogen

• 3.500 kg totaalgewicht

• 1.029 kg laadvermogen

• Zijwindassistentie voor veilig rijgedrag

• Gemiddeld brandstofverbruik: 7,8l/100 km

• CO2-uitstoot: 204 g/km

Je ramen vakkundig plaatsen? Vraag het aan Belisol!

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen