Al 8 jaar tevreden met onze pvc-ramen van Belisol

Toen Veerle & Thierry in 2015 hun houten ramen wilden vervangen door nieuwe exemplaren in pvc, lieten ze wel 10 firma’s komen. Hun keuze viel op Belisol omdat die ook de renovatie van hun erker volledig zagen zitten. Adviseur Hans van Belisol Leuven kwam alles precies opmeten en gaf extra advies over de aanpak. Ook de plaatsing verliep super vlot: met een nieuwe voordeur, onzichtbare scharnieren en een paar mooi ingewerkte rolluikkasten.

Voor de ramen kozen jullie voor crèmekleurig pvc met houtnerf. Waarom die keuze?

Een bleke kleur vergroot de ruimte en je ziet er minder makkelijk vuil op. Om voor wat contrast te zorgen raadde Belisol-adviseur Hans aan om voor de voordeur en de sierluiken een andere tint te kiezen. Dat is kwartsgrijs geworden.”

Hoe bevalt het onderhoud van de ramen?

“Als je lang genot wil hebben van de ramen, besteed je best de nodige aandacht aan het onderhoud. Ik heb het graag netjes dus heb ik deze ochtend de ramen nog gepoetst. Het feit dat de scharnieren ingewerkt zijn, vergemakkelijkt het poetsen en oogt mooi. Ik was wel bezorgd dat de ramen zouden verbleken door de zon of de regen, maar de kleur (RAL 9001) blijft mooi, ook nu ze er zo’n acht jaar staan.”

Ook voor de rolluikkast zochten jullie een oplossing. Hoe hebben ze dat aangepakt?

“De rolluikbak van slaap- en badkamer zat vroeger aan de buitenkant van de gevel, niet de mooiste oplossing. Nu de rolluiken aan de binnenkant zijn ingewerkt, ziet de gevel met nieuwe ramen er veel beter uit. En binnenin neemt zo’n rolluikkast echt niet veel plaats in. Ook dat hebben de Belisol-plaatsers goed gedaan.”

Waarom kozen jullie destijds voor Belisol?

“Het was vooral de aanpak van de erker die ons over de streep haalde. Andere firma’s bleven hier liever af. Hans zag dit meteen zitten en stelde voor de erker extra te isoleren. De ramen aan de schuine zijden kunnen open, zowel op kipstand als wagenwijd. Handig om te verluchten en op zwoele dagen alles open te zetten. De afwerking is zoals overal tot in de puntjes verzorgd. De erker was meteen ons favoriete plekje. Daar valt veel licht binnen. Zelfs mijn orchideeën groeien er graag.”

Thierry, zelf een doorgewinterde klusser, kan het werk van vaklui appreciëren. “Belisol heeft haar eigen plaatsers. Ze besteden het niet uit aan onderaannemers en dat is een plus. Als er achteraf iets is, laat je het gewoon weten en dan komen ze het in orde brengen.”

Hoe kijken jullie terug op de samenwerking?

“Belisol-adviseur Hans was heel vriendelijk, luisterde goed naar onze wensen en gaf waardevolle adviezen. Zoals de andere kleur voor de voordeur, isolatie voor de erker en de ingewerkte rolluikkasten. Geen moeite was hem te veel. Een aanrader! Zo was er een collega van mij komen kijken naar onze nieuwe ramen en deuren. Ze heeft ook getekend bij Belisol.”

Benieuwd naar andere projecten met ramen en deuren van Belisol? Bekijk onze realisaties.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen