De inkom, het visitekaartje van je huis

De inkom van je woning springt meteen in het oog en vertelt heel wat over het huis en zijn bewoners. Kies dus voor een voordeur en aankleding van de inkom die jouw persoonlijkheid weergeven en die bezoekers zich welkom laat voelen! We geven je alvast wat inspiratie.

Nummer je voordeur

Voor huisnummers geldt één devies: ze moeten vooral duidelijk zichtbaar zijn. Wij houden van grote cijfers in inox of beton. Of toch liever je huisnummer schilderen op de gevel in een opvallend kleurtje?

Of maak zelf dit unieke exemplaar met een plank, spijkers en wat geduld. Een ander idee: schilder je naam en huisnummer op een grote bloempot of een bankje.

Woon je in een weinig verlichte straat, dan is het trouwens een goed idee om je huisnummer te verlichten. Op donkere winteravonden maakt het dat bezoekers wat makkelijker.

Deurbel met fantasie

Deurbellen heb je in alle soorten. Van een klokje dat je manueel laat luiden tot een hightech bel met ingebouwde camera en parlofoon. Het muziekje kan je meestal zelf kiezen.

Ken je de Solarbel? Die heeft een zonnepaneeltje dat voor energie zorgt, zelfs in de schaduw. Je kan hem eenvoudig monteren in plaats van de klassieke deurbel. In huis blijft je gong - die het belgeluid maakt - behouden.

Begin bij de brievenbus

Van een eenvoudige gleuf in de deur tot minihuisjes, brievenbussen zijn er in alle maten en kleuren. Waar je sowieso rekening mee moet houden is dat je post droog blijft en dat de postbode er makkelijk bij kan. Maar je kan nog heel wat extra’s voorzien. Laat je dikwijls pakketten leveren, zorg dan voor een ruime, afsluitbare brievenbus. Een goed idee voor wie geregeld eten aan huis laat leveren, is een gekoelde pakjeskast.

Mat aan de voordeur

Om nattigheid en vuil buiten te houden, is een deurmat aangewezen. Ook die mat kan je personaliseren. Een grappige boodschap, een leuke uitdrukking, … je bezorgt er bezoekers een glimlach mee.

Verlichte voordeur

Wat past bij jouw inkom: een plafond- of wandlamp, led-strip onderaan de treden van de trap of tuinpadverlichting? Nog handiger is een lamp met bewegingsdetector. Als je thuiskomt met boodschappen of kindjes in je armen, gaat het licht automatisch aan.

Fleurige inkom

Elk seizoen andere bloemen aan de voordeur: margrietjes in de lente, chrysanten in de herfst, … Voor wie geen groene vingeners heeft, zijn vetplantjes in een mooie bloempot ideaal. Ook buxus is een populaire keuze, al vraagt dat wel wat snoeiwerk.

Laat bezoekers niet in de regen staan

Het is leuker om droog te staan bij regen- of sneeuw, zowel voor jezelf als voor je gasten. Een afdakje geeft je inkom cachet en maakt hem ook iets knusser. Het is een voorsmaakje op het echte binnenkomen.

Spiegel aan de wand

Een spiegel buiten of weerspiegelend glas geeft een verrassend effect, zeker als er een haag of struik in weerspiegeld wordt. Nog een voordeel: voor je aanbelt kan je nog snel even checken of je haar wel goed ligt.

Laat je inspireren

Laat je inspieren door de vele voordeuren die Belisol de afgelopen 39 jaar plaatste. Wat denk je bijvoorbeeld van deze renovatie? Aan de voordeur van dit advocatenkantoor werd een metalen inkombox geïnstalleerd. Hierin zijn de naam, het nummer, de brievenbus en de verlichting verwerkt.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen