Belisol op Batibouw

Gezien op Batibouw

Bouw- en woontrends

Belisol was op Batibouw en spotte er voor jou 5 trends die je zeker zullen inspireren. Zo kan je makkelijk renoveren terwijl je in je huis blijft wonen, geraken slimme apparaten die je op afstand kan bedienen steeds meer ingeburgerd, en vervagen de grenzen tussen buiten en binnen meer en meer.

2016: het jaar van de renovatie

Het jaarlijks sectoronderzoek van Bouwunie laat zien dat steeds meer mensen kiezen voor renovatie. Velen zien op tegen de complexe EPB-eisen (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) en de projectcoördinatie. Hierdoor lijkt sleutel-op-de-deur renovatie een nieuwe business te worden.

Op Batibouw werden diverse bouw- en bakstenen voorgesteld die zonder cement of lijm op elkaar gestapeld kunnen worden. Ook wordt er aan het comfort van de verbouwers gedacht die tijdens hun project in hun huis willen blijven wonen: bepaalde gemakkelijk te demonteren oplossingen houden de bewoonde delen van je huis zo goed als stofvrij.

Duurzaam, spaarzaam

Op 8 jaar tijd zijn de Belgische huizen dubbel zo energiezuinig geworden. Wie zonnepanelen niet mooi vindt, kiest voor fotovoltaïsche leien die netjes te integreren zijn in de dakbedekking.

Veel aandacht ook voor waterrecuperatie op Batibouw. Dakpannen die ervoor zorgen dat 95% van het regenwater kan worden opgevangen en het gebruik van regenwaterpompen doet het leidingwatergebruik aanzienlijk verminderen.

Duurzaam en energiezuinig verwarmen doe je met warmtekrachtkoppeling. Dit systeem zorgt de productie van warmte én elektriciteit.

Slim, zelflerend en geconnecteerd

De ‘slimme’ thermostaat is ook niet meer weg te denken uit moderne woningen. Je kan deze op afstand bedienen en rechtstreeks met de installateur laten communiceren.

Dankzij ‘The Internet of things’ en de IFTTT (If This Then That)-technologie zullen straks letterlijk alle huishoudelijke apparaten met elkaar en met jou communiceren en dat allemaal om energiezuiniger te wonen.

Verdwijnen en verschijnen

De (open) keuken is dé centrale plek van het huis geworden. En omdat de open keuken naadloos overgaat in de rest van de woonruimte willen nogal wat mensen dat deze zone een opgeruimde aanblik biedt. Verbergen en opbergen zijn dus dé trend.

Een dampkap vermomd als sfeerlamp of een werkblad dat oprijst wanneer je het nodig hebt: het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Binnen wordt buiten wordt binnen

De grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Keukenvloeren worden doorgetrokken op het terras, en ramen en deuren vormen geen obstakel meer bij de overgang van interieur naar exterieur. Tuinmeubels zouden zo in je woonruimte gezet kunnen worden en ditzelfde geldt voor verlichting: een staande lamp op het terras of een romantische, kristallen luster als blikvanger in een prieel … Het bestaat allemaal.

Knappe Belisol modellen

Ook Belisol was te vinden op Batibouw. Onze paradepaardjes Futura en Unix konden rekenen op ruime belangstelling. Liefhebbers van strak, vlak en slank lieten hun oog vallen op Futura , onze superisolerende ramen in kunststof met de look van aluminium die zelfs in zwartbruin te verkrijgen zijn. Unix is ons budgetvriendelijke instapgamma van uitstekende kwaliteit. Ook het Holux hefschuifraam intrigeerde met de smalle middenstijl, de perfecte wind- en waterdichting en hulpveer om het raam makkelijk te bedienen.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen