Kerstkrans voordeur

Hoe hang je een kerstkrans op de deur?

In december breekt de tijd van de kerstversieringen weer aan, en niets is zo gezellig als een kerstkrans op je voordeur. Je gasten zullen zich alvast welkom voelen.

Je kan een kerstkrans zelf maken of kopen, afhankelijk van je eigen creativiteit en agenda. In ieder geval, als je de krans aan je voordeur wilt hangen, kan de bevestiging ervan soms vragen oproepen.

Heb je een mooie, nieuwe voordeur in pvc of hout dan ga je er zeker geen gaatje in boren. Bij aluminium is dat zelfs niet mogelijk.

Huis- en tuinmiddeltjes

We geven enkele tips waarmee je je deur niet zal beschadigen.Heb je bijvoorbeeld de krans zelf gemaakt en blijft er wat ijzerdraad over, gebruik dan het resterende gedeelte om zelf een haak te maken. Eén zijde gaat over de bovenkant van de deur heen, de andere zijde dient voor de krans zelf.

Andere materialen die goed van pas komen, zijn visdraad en andere soorten nylondraad. Vind je toch een klein, onzichtbaar gaatje in de deur? Geen probleem, bevestig dan de vis- of nylondraad met een platte duimspijker op de bovenkant van een houten voordeur. Wel moet je even kijken of de duimspijker het openen en sluiten van de deur niet hindert.

Een andere oplossing is de kerstkrans bevestigen aan het deurprofiel. Heb je een deurklopper, een greep of een deurluikje waar je wat draad aan kan bevestigen? Als je kerstkrans versierd is met brede linten, bevestig ze daarmee. Dat is mooi en functioneel in één keer!

Nog een optie, als de kerstkrans licht van gewicht is, kan je hem ophangen met een zuignap.

Gouden tip

De laatste, meest deur-vriendelijke mogelijkheid, is een kleine aankoop bij de doe-het-zelfzaak. Daar kan je meestal een deurhaak kopen die je eenvoudigweg over de voordeur ‘haakt’. Aan het andere uiteinde bevestig je de kerstkrans, net zoals we hierboven beschreven met de ijzerdraad. Even opletten voor de afmetingen en het verschil tussen binnen- en buitendeuren en je kan in geen tijd de krans op de voordeur bewonderen. Bovendien is dit een stuk steviger dan ijzerdraad.

Geschiedenis van de kerstkrans

Wist je ten slotte waar de traditie van de kerstkrans vandaan komt? Ten tijde van de Romeinen was een krans een geschenk, dat enkel opgehangen mocht worden indien men het gekregen had. De gelukkige ontvanger kreeg door middel van de krans een goede gezondheid toegewenst van zijn bezoekers. Ten tijde van het christendom mocht een krans twaalf dagen aan de deur bevestigd worden. Deze bood op die manier bescherming tegen kwade geesten.

Lees meer tips en Belisol-nieuws in ons gratis magazine. Vraag het hier aan.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen