Afwerking raam

Hoe wordt mijn raam afgewerkt?

Niet alleen de kwaliteit van je ramen is belangrijk, ook de plaatsing. Belisol zorgt ervoor dat je ramen op maat van je huis gemaakt worden én deskundig gemonteerd worden. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Ramen in de muur plaatsen, hoe gebeurt dat?

Een traditionele plaatsing, meestal bij een renovatie, gebeurt altijd met raamdoken die in de muur gezet worden. Deze ‘haken’ verankeren het raam in de muur zodat het stevig vastzit. Hoeveel muurankers er nodig zijn, hangt af van het materiaal waarvoor ook telkens andere voorschriften gelden.

Hoe sluiten de ramen aan bij de gevel?

Indien nodig wordt de ruimte nog opgevuld met PUR-schuim en/of een houten opvulling. Een zwelbandje zorgt achteraf voor de aansluiting van het raam met de buitensteen zodat het waterdicht en perfect afgewerkt is. Eventueel voorzien we het raam aan de buitenkant met kleine dorpeltjes die het hoogteverschil opvangen tussen het nieuwe raam en de aansluiting met de blauwe steen.

Wanneer worden de ramen luchtdicht geplaatst?

Bij nieuwbouw kan je ook kiezen voor een luchtdichte plaatsing waaraan weer andere eisen en voorwaarden gesteld worden. Deze manier van werken wordt vooral gebruikt bij BEN en passiefwoningen.

Hoe kan ik de binnenkant van mijn raam laten afwerken?

Aan de binnenkant kies je de afwerking helemaal zelf. Momenteel is het moderne stucwerk veel gevraagd, maar je kan ook kiezen voor afkastingen in hout of gyproc die rond de ramen zitten. Belisol verzorgt in ieder geval de volledige afwerking en onze vakmannen laten je woning netjes en schoon achter. Af is bij ons ook echt af!

Heb je ook (ver)bouwplannen? Wil je ook een deskundige raamafwerking? Neem contact op met je Belisol-adviseur!

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen